Šport
2012 ogledov

Šokantne scene v New Yorku, ujeta tudi Lindsey Vonn

Epa
Organizatorji OP ZDA so morali zaradi vdora vode ob hudem nalivu prekiniti obračune drugega kroga.

Izredne vremenske razmere v New Yorku, kjer so zaradi tropske nevihte Ida zabeležili rekordno količino padavin, v samem mestu pa je življenje izgubilo najmanj sedem ljudi, niso prizanesle niti udeležencem zadnjega grand slama sezone za OP ZDA.

Ob močnem vetru in obilnem deževju je voda prodrla skozi vrzeli pomične strehe stadiona Louis Armstrong, drugega največjega kompleksa teniškega centra USTA Billie Jean King v Flushing Meadowsu.

Zaradi razmočenega igrišča so bili oganizatorji prisiljeni kar dvakrat prekiniti obračun med Diegom Schwartzmanom in Kevinom Andersonom, tenisača pa sta se kasneje preselila na bolj "vodoodporen" osrednji stadion Arthur Ashe, kjer sta dvoboj lahko odigrala do konca.

 | Avtor: Epa Epa

Stadion Louis Armstrong, ki sprejme dobrih 14.000 gledalcev, je bil pred OP ZDA leta 2018 opremljen s pomično streho z naravnim prezračevanjem, ki ga zagotavljajo v ta namen prirejeni razmaki med dvorano in pokrovom, skozi katere je močan veter vnesel dežne kaplje.

Obiskovalci so na prizorišču prejeli tudi opozorilo o poplavah in poziv k previdnosti. "Trenutna situacija je smrtno nevarna. Izogibajte se potovanjem, razen če se umikate s poplavljenega območja ali upoštevate navodila za evakuacijo," so na teniške navijače apelirali organizatorji.

Ker so se padavine še krepile, so bili številni obiskovalci na prizorišču ujeti do umiritve razmer. Na sosednjem stadionu Arthur Ashe je obtičala tudi nekdanja zvezdnica belega cirkusa Lindsey Vonn.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Izredne razmere v velikem jabolku

Oblasti v zvezni državi New Yorku so zaradi obilnega deževja in poplav, ki jih je povzročila tropska nevihta Ida že raglasile izredne razmere

Guvernerka New Yorka Kathy Hochul je izredne razmere razglasila v zgodnjih jutranjih urah, malo pred tem jih je za mesto New York že razglasil župan Bill de Blasio.

Posnetki prikazujejo, kako se voda zliva v podzemne postaje in domove ter poplavlja ceste. V Centralnem parku je v eni uri padlo rekordnih 8 centimetrov dežja.

Ida je v nedeljo dosegla ZDA kot orkan četrte kategorije, ob pomikanju proti severu pa je oslabela, a še vedno povzročala veliko škodo in poplave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice