Šport
19 ogledov

Armstrong provociral s sliko majic

lance armstrong majice Reševalni pas/Twitter
Nekdanji ameriški kolesar Lance Armstrong, ki je pred kratkim ostal brez sedmih naslovov Tour de France, je na Twitterju objavil zanimivo fotografijo.

Lance Armstrong se na odločitev Usade ni pritožil, na socialnih omrežjih pa je izbrisal podatke o sedmih zmagah na kolesarski dirki Tour de France. Američan je nekaj prahu dvignil z objavo fotografije svoje dnevne sobe, kjer se sprošča na sedežni garnituri, medtem ko v ozadju visi vseh sedem rumenih majic, ki jih je nosil na dirkah po Franciji. Pod sliko je nekdanji kolesar zapisal: ''Spet malo počivam v Austinu.''

Prekinil vse vezi s fundacijo Livestrong

Armstrong je prekinil vse vezi z dobrodelno fundacijo za boj proti raku Livestrong, ki jo je sam ustanovil. Za ta korak se je odločil, da bi zmanjšal škodo, povzročeno z zadnjimi dopinškimi razkritji. Američan, ki mu je ameriška protidopinška agencija doživljenjsko prepovedala ukvarjanje s športom, je tako zapustil tudi upravni odbor fundacije, potem ko je odstopil kot njen predsednik. Po besedah tiskovne predstavnice fundacije Katherine McLane bo Armstrong za njih še vedno predstavljal navdih in ostaja največji donator, saj je doslej za delovanje fundacije prispeval več kot sedem milijonov ameriških dolarjev. Fundacija je najbolj znana po rumenih zapestnicah Livestrong, ki so v letih postale simbol boja proti raku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.