Šport
27 ogledov

Armstrong: "Voeckler lahko zmaga Tour"

tour 12. etapa contador schleck evans voeckler EPA
"Če bo Voeckler prišel do vrha skupaj s favoriti, moram reči, da lahko zmaga Tour," je sredi sobotne kraljeve etape Toura na Twitterju zapisal nekdanji junak največje kolesarske dirke na svetu Lance Armstrong. In Thomasu Voecklerju je uspelo zdržati.

Francoz Thomas Voeckler je veliko presenečenje letošnjega Toura. Kdor je mislil (in to je bila kar večina), da bo na najtežji etapi (v soboto s ciljnim vzponom na Plateau de Beille) predal rumeno majico, se je pošteno zmotil. V cilj je prišel skupaj z vsemi glavnimi favoriti za končno zmago – Frankom in Andyjem Schleckom, Cadelom Evansom in Albertom Contadorjem. Že res, da sledijo še štiri težke alpske etape, a njegova prednost skoraj dveh minut pred Frankom Schleckom, več kot dveh pred Andyjem Schlekom in Evansom in štirih pred Contadorjem, bo težko ulovljiva.


"Nisem presenečen nad Voecklerjem. Je izjemen šampion in v odlični formi, rumena majica pa ti da še dodatne motivacije,"
je po 14. etapi priznal Frank Schleck. Pravzaprav je bil še sam Voeckler presenečen: "Ne vem, kaj naj rečem, res sem presenečen. Šel sem do svojega limita in mislim, da so šli tudi ostali. Želel sem si le za kakšno sekundo ohraniti rumeno majico, res nisem pričakoval, da bom do cilja ostal z vsemi favoriti."

Da 32-letni Voeckler lahko zdrži do Elizejskih poljan v rumenem, meni tudi sedemkratni zmagovalec Toura, Američan Lance Armstrong. "Če bo Voeckler prišel do vrha skupaj s favoriti, moram reči, da lahko zmaga Tour," je sredi sobotne etape na Twitterju zapisal Armstrong. Po koncu etape pa je zapisal: "Ima dve minuti prednosti in nikakor se ga niso uspeli otresti." Voeckler je profesionalec od leta 2001, leta 2004 pa je na Touru že nosil rumeno majico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.