Šport
110 ogledov

Atletico zmagal, Oblak spet nepremagan

Fernando Torres EPA
Nogometaši Atletico Madrida so se z zmago proti Real Sociedadu (2:0) utrdili na tretjem mestu španskega prvenstva. Za vodilno Barcelono, z odigrano tekmo več, zaostajajo za šest točk.

Atlético Madrid je sedaj neporažen na zadnjih sedmih tekmah, na katerih je osvojil 15 točk. Jan Oblak je nadaljeval svoj niz nepremagljivosti v vratih Colchonerosov. V vseh tekmovanjih ni dobil gola že 418 minut, če ne upoštevamo sodniških dodatkov. Real Sociedad je izgubil prvič po štirih uspešnih tekmah.

Domači so začeli silovito in hitro povedli. Že v drugi minuti je po prostem strelu Kokeja in odbiti žogi ArdaTuran zadel vratnico, po kotu pa je z glavo lastno mrežo zatresel Mikel González. V 10. minuti so Colchonerosi podvojili svojo prednost. Koke je močno sprožil od daleč, gostujoči vratar Gerónimo Rulli je strel odbil, a točno na noge Antoina Griezmanna, ki je zabil svoj 16. ligaški gol sezone. Francoski reprezentant se zadetka proti svojemu bivšemu klubu ni veselil.

Oblak se je prvič izkazal v 20. minuti, ko je z 18 metrov poskusil Chori Castro, Škofjeločan je žogo mirno zadržal. Na drugi strani je nov poizkus prispeval Jesús Gámez, Rulli je bil kos nalogi. V 40. minuti je Koke ob poskusu predložka zadel še prečko in domači so na odmor odšli z zanesljivo prednostjo.

Drugi polčas se je začel z zaspano igro, v kateri so Atleti mirno nadzirali dogajanje na zelenici in še naprej delovali bolj nevarno od baskovskih tekmecev. V 59. minuti so gostje zahtevali enajstmetrovko, ko je ob Mirandi padel David Zurutuza, sodniška piščalka pa je ostala nema.

V 67. minuti je Gámez poslal nevaren predložek, Rulli je žogo odbil, odbitek pa je s polvolejm mimo gola poslal Raúl Jiménez. V zadnjih 15 minutah so gostje vendarle zaigrali bolj ofenzivno in skušali visoko pritisniti na domače, vendar pa so Colchonerosi povsem umirili ritem tekme.

Zadnjo možnost za kakšno točko so Baski zapravili v 88. minuti, oziroma se je izkazal Oblak. Esteban Granero je izvajal prosti strel s 25 metrov, rahlo z leve strani. Nekdanji igralec Reala je meril prek živega zidu, žoga je letela proti stičišču vratnice in prečke, toda letel je tudi Oblak in z odlično parado žogo odbil v kot. 

La Liga, 30. kolo:

Atletico Madrid : Real Sociedad  2:0 (2:0)
Gonzalez 2./ag, Griezmann 10. 
Oblak (Atletico) je celotno tekmo prebil na zelenici. 

Levante : Sevilla  1:2 (0:2)
Uche 73.; Gameiro 10., Reyes 37.

Eibar : Malaga  1:0 (0:0)
Arruabarrena 52.

Jutri:
Deportivo - Cordoba
Barcelona - Almeria
Granada - Celta Vigo
Rayo Vallecano - Real Madrid

Četrtek:
Athletic Bilbao - Valencia
Elche - Getafe
Villarreal - Espanyol

Lestvica:
1. Barcelona  71 (-1)
2. Real Madrid  67 (-1)
3. Atletico Madrid  65
4. Valencia  61 (-1)
5. Sevilla  58 (-1)
6. Villarreal  50 (-2)
7. Malaga  45
...
18. Almeria  25 (-1)
19. Granada  23 (-1)
20. Cordoba  18 (-1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.