Šport
29 ogledov

Avstralci nočejo težavnega Tomica

wimbledon bernard tomic EPA
Avstralska teniška reprezentanca na obračun Davisovega pokala proti Tajvanu ne bo vpoklicala težavnega Bernarda Tomica. Mladi Avstralec hrvaških korenin je znan po tem, da na igrišču ne da vsega od sebe, v zadnjem letu pa se je znašel še v navzkrižju z zakonom.

Dvajsetletni Bernard Tomic velja za enega najbolj obetavnih tenisačev na svetu, mladi Avstralec pa ima veliko težav s predanostjo belemu športu. Junija je bil uvrščen na 27. mesto lestvice ATP, ob koncu sezone pa je bilo razvidno, da je večkrat namerno popustil v zaključku obračuna. Enega takšnih incidentov si je privoščil na mastersu v Šanghaju, kjer ga je Nemec Florian Mayer premagal s 6:4, 6:0. Tomic je po dvoboju priznal, da je igral s 85 odstotki svojih zmožnosti. Slabi rezultati v drugem delu sezone so ga potisnili na 52. mesto lestvice, tri mesta pred Grego Žemljo.

Bernard Tomić Tomic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
''Kot ekipa menimo, da je del obveze, ki jo damo športnikom in oni športu, da je potrebno pri zastopanju svoje države dati vse od sebe,'' je povedal Craig Tiley, direktor OP Avstralije, in dodal: ''Ne gre za nek specifičen incident, ampak za njegov pristop k igri. Menimo, da ga bo ta odločitev motivirala, da bo na igrišču ravnal kot pravi profesionalec. Nič ne bi bilo drugače, če bi bil prvi igralec v Avstraliji, ali prvi igralec na svetu.''

Tomicu je naziv avstralske številke ena odvzel Marinko Matosevic, ki je v deželo tam spodaj v otroštvu emigriral iz Bosne in Hercegovine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.