Šport
58 ogledov

Avstralec Matthews dobil sprint

Michael Matthews EPA
Na prvi etapi Dirke po Baskiji je slavil Avstralec Michael Matthews.

V Bilbau se je začela dirka po Baskiji, ki jo sestavlja šest etap. Gre za gledalcem zelo zanimivo preizkušnjo, saj jo sestavljajo številni vzponi, med drugim tudi na Muro de Aia, kjer naklon znaša tudi do 28 odstotkov.

Alberto Contador, lanski zmagovalec naslova ne brani, zato pa na dirki nastopata Michal Kwiatkowski ter Jean-Christophe Peraud, ki sta pred letom osvojila drugo ter tretje mesto. Spektakularnost dirki zagotavljajo tudi imena kot so Nairo QuintanaTejay Van Garderen, Thibaut Pinot, Rafal Majka, Joaquim RodriguezAndrew Talansky … Slovenske barve branijo Simon Špilak (Team Katusha), Matej Mohorič (Cannondale – Garmin) ter Jan Polanc (Lampre – Merida).

Dirka po Baskiji se je začela z etapo dolgo 162,7 kilometra, s štartom in ciljem v Bilbau, vsebovala je tri kategorizirane vzpone (enega tretje kategorije ter dva druge). Kmalu po startu so se od glavnine odlepili Brian Bulgac, Omar Fraille ter Anthony Turgis. Privozili so si že tudi prednost večjo od šest minut in pol, a so se nato zasledovalci prebudili ter začeli zaostanek zmanjševati. Petdeset kilometrov pred koncem etape sta omagala najprej Bulgac in nato še Turgis, 17 kilometrov pred ciljem pa je bil ujet tudi Fraille.

O zmagovalcu je tako odločil sprint glavnine, kjer je bil najmočnejš Michael Matthews. Kolesar Orice-GreenEdga je ugnal Poljaka Michala Kwiatkowskega (Etixx-QuickStep), tretji je bil Rus Ilnur Zakarin (Katjuša). Špilak je v času zmagovalca osvojil 41. mesto, Polanc (Lampre-Merida) je bil z minuto in 34 sekundami zaostanka 61., Matej Mohorič (Cannodale-Garmin) pa 139.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.