Šport
63 ogledov

Sloviti Švicar si je zlomil vretenci

fabian cancellara EPA
Švicarski kolesarski zvezdnik Fabian Cancellara je med dirko E3 Harelbeke hudo padel in si zlomil dve vretenci v spodnjem delu hrbta.

Po prvih informacijah bo Fabian Cancellara izpustil preostale spomladanske klasike. Poleg Švicarja so v bolnišnico odpeljali še tri kolesarje. V nesreči sta padla tudi favorita za končno zmago John Degenkolb in Lars Boom, ki pa sta nadaljevala z dirko.

"Rentgenski posnetki so potrdili najhujše: dve zlomljeni vretenci v spodnjem delu hrbta," je na družbenem omrežju twitter zapisala Švicarjeva ekipa Trek Factory Racing.

Cancellara in še nekaj drugih kolesarjev je padlo 40 kilometrov po začetku klasike. Po padcu se je sicer pobral in v bolečinah nadaljeval, po nekaj kilometrih pa je odstopil. "Vse se je zgodilo zelo hitro. Nekdo je zavrl, ni bilo druge poti, kot padec. Letel sem čez nekaj kolesarjev in pristal v kupu koles. Kolesarji so ležali povsod. Bolečino sem čutil povsod. Refleksno sem se vstal, sedel na kolo, toda bolečina je bila prehuda, bolelo me je v spodnjem delu hrbta, levem zapestju in rebrih. Vedel sem, da je padec resen, toda želel sem nadaljevati," je nesrečo opisal Švicar.

"Pri tej poškodbi nimaš kaj. Ni operacije, ni mavca, samo grizeš se lahko ob bolečini," je zaključil Cancellara. Dirko je sicer dobil Britanec Geraint Thomas (Sky), ki je za 25 sekund premagal Čeha Zdeneka Štybarja in za 38 sekund Italijana Mattea Trentin (Etixx).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.