Šport
7 ogledov

Martin ugnal Wigginsa in Cancellaro

wiggins martin cancellara EPA
Nemec Tony Martin je bil v današnjem kronometru na kolesarskem svetovnem prvenstvu v Firencah razred zase in je osvojil še tretji zaporedni svetovni naslov.

V 57,9 kilometra dolgi vožnji na čas med Montecatinijem in Firencami si je Tony Martin prikolesaril 46 sekund prednosti pred olimpijskim prvakom Britancem Bradleyjem Wigginsom na drugem mestu. Tretje mesto je danes osvojil Švicar Fabian Cancellara, ki je za Wigginsom zaostal še za 2,25 sekunde.

Martin je z današnjo zmago osvojil še drugi naslov na tem prvenstvu; z moštvom Omega Pahrma-Quick Step je osvojil tudi ekipni kronometer. Osemindvajsetletnik je bil od drugega vmesnega časa naprej ves čas v ospredju. "Menim, da je bil to eden najboljših kronometrov, kar sem jih kdaj odpeljal," je v cilju povedal Martin.

"Tako moje dirkanje kot psihična priprava sta bila občutno boljša kot na lanskem svetovnem prvenstvu. Skoraj celotno dirko sem lahko oddelal na 100 odstotkih in to se je poznalo pri času," je še dejal serijski zmagovalec, ki se je danes po letih 2011 in 2012 veselil še tretjega zaporednega naslova v vožnji na čas.

Koren: "To ni razočaranje"

Edini Slovenec na današnjem kronometru Kristijan Koren, ki je lani na SP zasedel 17. mesto, je bil danes z zaostankom slabih šest minut in pol za Martinom na 50. mestu med 77 kolesarji. "Jaz sem dal od sebe svoj maksimum in šlo je, kolikor je šlo. Nisem razočaran po današnji predstavi, lahko, da kdo je. Vedel sem, da je proga zelo specifična in da ustreza težkim kolesarjem, ki bodo držali hitrost 55 km/uro. Na koncu je bilo to to," je po današnji dirki dejal Koren.

"To ni zame nobeno razočaranje. V nedeljo me čaka še cestna dirka in tudi treningov nisem posebej prilagajal kronometru. Za tiste, ki so računali danes na deseterico, smo vedeli, kako so zadnji mesec trenirali. Brez posebnih prilagojenih treningov pa na svetovnem prvenstvu ne moreš priti v 'top 10'. Že pred dirko sem vsem, ki so računali name, da bi lahko prišel med deseterico, povedal, da se motijo. Danes sem že v dirko startal z 'rampo v glavi' in si sam naredil sliko, kakšen bo moj čas. V šali sem rekel, da do tretje ure bom pa že prišel v cilj," je po nastopu še povedal Koren.

SP v kolesarstvu, posamični kronometer (57,9 km):

1. Tony Martin (Nem) 1:05:36,65
2. Bradley Wiggins (VBr) + 0:46,09
3. Fabian Cancellara (Švi) 0:48,34
4. Vasil Kirjienka (Blr) 1:26,01
5. Taylor Phinney (ZDA) 2:08,00
6. Rasmus Christian Quaade (Dan) 2:36,33
7. Marco Pinotti (Ita) 2:41,92
8. Adriano Malori (Ita) 2:51,07
9. Gustav Larsson (Šve) 2:58,47
10. Konstantin Sjuzov (Blr) 2:59,54
...
50. Kristijan Koren (Slo) 6:25,55

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.