Šport
21 ogledov

Quintana brez SP, Cancellara brez kronometra

Nairo Quintana EPA
Nairo Quintana po padcu na Vuelti ne bo tekmoval na bližnjem svetovnem prvenstvu. Fabian Cancellara se je odločil, da tokrat ne bo nastopil v kronometru.

Kolumbijskemu kolesarju Nairu Quintani, zmagovalcu letošnjega Gira, so v Pamploni operirali ramo, ki si jo je poškodoval po padcu v 11. etapi Vuelte. Operacija zlomljene kosti je uspela, če ne bo nobenih zapletov, bo po dveh tednih že lahko na kolesu. To pa ne pomeni, da bo lahko 24-letni kolesar Movistarja po dveh tednih lahko tudi tekmoval.

"Na kolesu bo moral biti pazljiv, dirke mora za nekaj časa pozabiti. Na tekmovanjih ga ne bo od šest do osem tednov," je dejal zdravnik njegovega moštva Alfredo Zuniga, ki je tudi dodal, da operacija ni bila nujna, a so se zanjo vendarle odločili. Besede klubskega zdravnika potrjujejo, da je Quintana že končal letošnjo sezono, izpustiti bo moral tudi svetovno prvenstvo, ki se 21. septembra začne v španski Ponferradi.

Martin brez konkurence

Branilec naslova, Nemec Tony Martin, v kronometru letošnjega svetovnega prvenstva v Ponferradi najbrž ne bo imel dostojnega tekmeca. Njegov največji konkurent Švicar Fabian Cancellara, štirikratni svetovni in olimpijski prvak, je namreč nastop v vožnji na čas odpovedal.

"Fabian se pripravlja le na cestno dirko. Njegov cilj je naslov svetovnega prvaka in mavrična majica, ta mu v njegovi bogati karieri manjka," so sporočili iz švicarske zveze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.