Šport
17 ogledov

Azarenka in S. Williams v finalu OP ZDA

azarenka op zda EPA
Belorusinja Viktorija Azarenka in Američanka Serena Williams sta letošnji finalistki teniškega odprtega prvenstva ZDA v New Yorku.

Na zadnjem grand slamu v sezoni je prva nosilka Viktoria Azarenka s 3:6, 6:2 in 6:4 premagala tretjepostavljeno Rusinjo Marijo Šarapovo, Serena Williams, četrta nosilka, pa je s 6:1 in 6:2 odpravila Italijanko Sarro Errani.

"Poizkušala sem zgrabiti prvo priložnost. Marija je tako izjemna igralka. Začela je napadati in mi ni dala priložnosti, da ujamem ritem. Borila sem se s srcem," je sprva dejala Azarenka, ki je Šarapovo premagala v finalu letošnjega OP Avstralije, kjer je osvojila svoj prvi grand slam. "Nisem se osredotočila na rezultat. Želela sem dati od sebe vse kar je potrebno. Vedela sem, da bo moja nasprotnica igrala trdo. Vedela sem, da bom morala igrati še bolj trdo," je še o dvoboju z rusko tekmico dodala Azarenka, ki je prvi niz sicer izgubila, a nato po bolj izenačeni igri v nadaljevanju uspela zlomiti odpor Šarapove.

V drugi polfinalni tekmi je Serena Williams še enkrat več pokazala svojo moč. Na letošnjem US Opnu je dosegla že rekordnih 50 asov, na igriščih Flushing Meadows pa je v šestih krogih preživela le šest ur in 37 minut. Williamsova je v desetih medsebojnih dvobojih z Azarenko zabeležila devet zmag. "Če pogledate najino statistiko vam pove vse. Nisem zmagala v nobenem od zadnjih obračunov, torej moram nujno najti nekaj, da jo presenetim, ker je izjemno pripravljena, počuti se zelo samozavestno. Vse je na njeni strani," je pred obračunom za naslov nekoliko zaskrbljeno dejala Azarenka, ki bo ne glede na razplet finala ostala na vrhu lestvice WTA.

Američanka bo poizkušala izenačiti dosežek starejše sestre Venus in Steffi Graf, ki so do zdaj edini v istem letu osvojile Wimbledon, olimpijski naslov in US Open. "Verjetno bo najboljše poletje, ki sem ga kdaj imela. Če zmagaš OI in Wimbledon in to, bo nekako 'kul'. Torej, ja, bilo bi izjemno," je še sporočila trikratna zmagovalka turnirja v New Yorku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.