Šport
25 ogledov

Bach: Ne želim ugibati

thomas bach EPA
Športni svet nestrpno pričakuje petkovo razkritje drugega dela McLarnovega poročila, ki je bilo poleti usodno za nastope številnih ruskih športnikov na olimpijskih in paraolimpijskih igrah.

Mok je v sredo podaljšal suspenz Rusiji, odločitev je utemeljil tudi s pričakovanjem dodatnih informacij iz poročila, krovna olimpijska organizacija je tudi napovedala ustrezne ukrepe, če bo poročilo še bolj obremenilo ruski športni prostor.

A danes v Moku še niso želeli ugibati, v katero smer bodo šli petkovi dogodki. Predsednik Thomas Bach je tako umirjal strasti: "Nisem videl poročila. Ne vem, kaj prinaša, in ne želim ugibati." Dodal je, da za zdaj ne želi ugibati niti o možnosti suspenza celotne ruske reprezentance z naslednjih olimpijskih iger, zimskih leta 2018 v Južni Koreji.

V petek dan D

V petek bo preiskovalec Richard McLaren razkril podrobno in dopolnjeno izdajo poročila. Prav njegova raziskava, v kateri je razkril sistematični doping v ruskem športu, temno senco pa je poročilo vrglo tudi tudi na opravljanje testov na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju 2014, je bil eden glavnih razlogov za odločitev za začasni suspenz Rusije.

Mok je sicer poleti odločitev o kaznih za ruske športnike prepustil posamičnim panožnim zvezam; brez OI v Riu je tako ostalo sto ruskih športnikov, mednarodni paraolimpijski komite pa je bil bolj oster in je nastop na paraolimpijskih igrah v Braziliji prepovedal celotni ruski ekipi.

Ko bo na voljo celotno poročilo, bo Mok preučil vse možnosti ukrepanja, ponudili pa bodo priložnost pojasnil tudi drugi strani.

Tam so ruski športniki, tamkajšnje ministrstvo za šport in druge s športom povezane organizacije v tej državi. Vse dokaze bo IO Moka nato podrobno preučil in se potem odločal o nadaljnjih ukrepih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.