Šport
18 ogledov

Balotelli ni odkorakal z igrišča

Pique Balotelli Španija Italija Gdansk Euro 2012 EPA
Uefa je pisala županom poljskih in ukrajinskih mest, ki gostijo tekme Eura 2012, naj s svojim vplivom preprečijo morebitne navijaške izgrede ter sovražno in rasistično nastrojenost zoper gostujoče nogometaše.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v izjavi za javnost pozvala župane vseh osmih prizorišč Eura 2012, naj preprečijo "diskriminacijsko ali rasistično ravnanje navijačev zlasti na odprtih treningih".

Navijači te dni v Ukrajini in na Poljskem kažejo svojo divjo plat. Bakle na igrišču in pretepi opitih huliganov so sicer dokaj običajni pojavi na evropskih stadionih, a resnično težavo predstavlja rasizem. Po rasističnem zmerjanju, ki so ga bili na odprtem treningu deležni temnopolti nizozemski nogometaši, so za nov incident poskrbeli španski navijači, ki so na tekmi Španije in Italije (1:1) žalili temnopoltega italijanskega napadalca Maria Balotellija.

Balotelli je pred prvenstvom sicer zagrozil, da bo ob podobnih primerih odkorakal z igrišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.