Šport
28 ogledov

Bedene zmagal v Casablanci

Aljaž Bedene. Saša Despot
Aljaž Bedene je v finalu challenger turnirja v Casablanci z dvakrat po 7:6 ugnal Francoza Nicolasa Devilderja.

Bedene je v Maroku osvojil svoj drugi turnir serije challenger. V prvem nizu sta oba igralca držala svoj servis, odločitev pa je padla v podaljšani igri. V tej je Francoz že vodil s 5:3, a se je slovenski tenisač uspel vrniti in izenačiti na 5:5. Njegov tekmec je kljub temu imel pri rezultatu 6:5 zaključno žogico za niz, a je ni izkoristil. Žogico je poslal izven igrišča. Tudi naslednji dve točki je osvojil Bedene in se tako veselil prvega niza (8:6).

V drugem nizu je Devilder povedel z 2:0 v igrah, a je bil rezultat po šesti igri že izenačen na 3:3. Tudi v nadaljevanju sta oba igralca izgubljala svoj servis, set pa je znova odločal tie-break. V njem je Slovenec povedel s 4:2, sledilo je izenačenje na 4:4, nato pa je Bedene osvojil še tri točke (7:4).

Dvaindvajsetletni Ljubljančan je za zmago prejel 4500 ameriških dolarjev in 80 točk ATP, s katerimi se bo na novi lestvici ATP precej povzpel z dosedanjega 163. mesta.

"Pogoji so mi bili pisani na kožo, toplo vreme, počasne žoge in igrišče, tako da sem se ves teden počutil odlično. Malce me je sicer ovirala poškodba stegenske mišice, vendar me je domači fizioterapevt za finale odlično pripravil in dosegel sem pomembno zmago. Takšni uspehi mi dajejo dodatno samozavest in potrjujejo pravo delo. Brez dvoma dozorevam tako teniško kot mentalno," je po zmagi dejal Bedene.

Tretji najvišjeuvrščeni slovenski igralec na lestvici ATP bo naslednji teden preživel v Ljubljani, nato pa se bo znova podal na dva challengerja v Maroko. "Moj cilj v letošnji sezoni je, da se do odprtega prvenstva ZDA konec avgusta prebijem dovolj visoko na lestvici, da bom neposredno uvrščen v glavni žreb. Do tedaj pa bom igral večinoma na challengerjih," dodaja Bedene.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.