Šport
23 ogledov

Bedenetov krvnik klonil v finalu

Aljaž Bedene Saša Despot
Argentinec Guido Pella je zmagovalec zaključnega Challengerja v Sao Paolu. Dvaindvajsetletnik je v finalu s 6:3, 6:7(4) in 7:6(4) premagal Romuna Adriana Ungurja, ki je v polfinalu izločil Aljaža Bedeneta.

Guido Pella se bo z zmago na zaključnem turnirju serije Challenger zavihtel med najboljših sto tenisačev na svetu. ''Obračun je bil nekaj posebnega, saj bi v primeru poraza ostal izven prve stoterice in bi moral na novo priložnost čakati do leta 2013,'' je povedal Pella in dodal: ''Moj cilj je bil, da se približam tej skupini in to mi je uspelo. Drugo leto bo vse drugače in v top 100 nameravam ostati dolgo časa.''
Argentinec je v skupinskem delu premagal Brazilca Thomaza Bellucija, sicer zmagovalca treh ATP turnirjev. ''Zmaga proti Belluciju mi je dala veliko samozavesti. To je bil eden najtežjih obračunov, kar sem jih kdajkoli igral. Vsi so navijali proti meni,'' je povedal Pella.

V ponovitvi obračuna v Zeleni skupini, ki ga je v podaljšani igri tretjega niza dobil Ungur, je Pella dočakal svoje maščevanje. ''Zelo sem bil živčen, vendar sem se boril, dobro serviral in dobil podaljšano igro tretjega niza. Zelo sem vesel,'' je zaključil Pella.

ATP Challenger Tour Finals:

Guido Pella (Arg) : Adrian Ungur (Rom) 6:3, 6:7(4), 7:6(4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.