Šport
16 ogledov

Bedene vzbudil pozornost ATP

Aljaž Bedene Reuters
Teniška sezona 2012 se je za večino igralcev že končala, najboljših osem tenisačev na turnirjih serije Challenger pa čaka zaključni turnir v Sao Paulu. Med udeleženci bo tudi Aljaž Bedene, ki na lestvici zaseda četrto mesto.

Slovenski tenisač Aljaž Bedene je sezono 2012 začel kot 165. igralec sveta, v preteklih dvanajstih mesecih pa je osvojil štiri turnirje serije Challenger in zaigral v še enem finalu, kjer ga je premagal Grega Žemlja.

''Eden mojih ciljev na začetku leta je bil, da se uvrščam v finala Challengerjev. Z dobro igro preko celega leta mi je to uspelo in zelo sem zadovoljen. Seveda ne grem v Sao Paolo samo igrat, ampak bom poskusil zmagati,'' je povedal Bedene, ki je sezono končal znotraj prve stoterice lestvice ATP. ''Prvi cilj je bila uvrstitev med prvih sto na svetu. V preteklih letih sem imel veliko težav s poškodbami, zato sem zelo vesel, da je sezona minila brez poškodb. Vedel sem, da bodo slej ko prej prišli tudi rezultati, če ostanem zdrav,'' je dodal 23-letnik.

Tri od štirih Challengerjev je Bedene osvojil na pesku, enega pa na trdi podlagi, na kakršni se bodo tenisači merili v Sao Paulu. ''Lahko rečem, da je pesek moja najboljša podlaga, a raje igram na trdi površini. Prepričan sem, da bi igral še bolje, če bi imeli v Sloveniji več trdih igrišč. Ustrezajo moji igri,'' je povedal Ljubljančan, ki je na Dunaju prvič v karieri zaigral v četrtfinalu ATP turnirja.

Bedene je eden izmed treh Slovencev - poleg Blaža Kavčiča in Grega Žemlje -, ki so sezono zaključili med najboljših sto na svetu. ''Srečo imam, da imam Blaža in Grega. Pokazala sta mi, da je vse mogoče in mi bila v veliko pomoč. Seveda je lepo biti številka ena in Grega mi je postavil lep izziv,'' je zaključil Bedene.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.