Šport
3 ogledov

Bedene vzbudil pozornost ATP

Aljaž Bedene Reuters
Teniška sezona 2012 se je za večino igralcev že končala, najboljših osem tenisačev na turnirjih serije Challenger pa čaka zaključni turnir v Sao Paulu. Med udeleženci bo tudi Aljaž Bedene, ki na lestvici zaseda četrto mesto.

Slovenski tenisač Aljaž Bedene je sezono 2012 začel kot 165. igralec sveta, v preteklih dvanajstih mesecih pa je osvojil štiri turnirje serije Challenger in zaigral v še enem finalu, kjer ga je premagal Grega Žemlja.

''Eden mojih ciljev na začetku leta je bil, da se uvrščam v finala Challengerjev. Z dobro igro preko celega leta mi je to uspelo in zelo sem zadovoljen. Seveda ne grem v Sao Paolo samo igrat, ampak bom poskusil zmagati,'' je povedal Bedene, ki je sezono končal znotraj prve stoterice lestvice ATP. ''Prvi cilj je bila uvrstitev med prvih sto na svetu. V preteklih letih sem imel veliko težav s poškodbami, zato sem zelo vesel, da je sezona minila brez poškodb. Vedel sem, da bodo slej ko prej prišli tudi rezultati, če ostanem zdrav,'' je dodal 23-letnik.

Tri od štirih Challengerjev je Bedene osvojil na pesku, enega pa na trdi podlagi, na kakršni se bodo tenisači merili v Sao Paulu. ''Lahko rečem, da je pesek moja najboljša podlaga, a raje igram na trdi površini. Prepričan sem, da bi igral še bolje, če bi imeli v Sloveniji več trdih igrišč. Ustrezajo moji igri,'' je povedal Ljubljančan, ki je na Dunaju prvič v karieri zaigral v četrtfinalu ATP turnirja.

Bedene je eden izmed treh Slovencev - poleg Blaža Kavčiča in Grega Žemlje -, ki so sezono zaključili med najboljših sto na svetu. ''Srečo imam, da imam Blaža in Grega. Pokazala sta mi, da je vse mogoče in mi bila v veliko pomoč. Seveda je lepo biti številka ena in Grega mi je postavil lep izziv,'' je zaključil Bedene.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.