Šport
21 ogledov

Bedene z drugo zmago v polfinale

Aljaž Bedene Saša Despot
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je uvrstil v polfinale zaključnega Challengerja v Sao Paulu. Triindvajsetletnik je s 6:1, 6:3 premagal Italijana Paola Lorenzija in se na vrhu Rumene skupine pridružil Victorju Hanescu. Za vstop v veliki finale se bo pomeril Adrianom Ungurjem.

Na zaključnem turnirju serije Challenger sta znana oba polfinalista Rumene skupine. Prvi si je napredovanje zagotovil romunski veteran Victor Hanescu. Enaintridesetletnik je na poti do polfinala premagal Aljaža Bedeneta in Paola Lonrezija, medtem ko je moral priznati premoč Portugalcu Gastau Eliasu.

Z enakim izkupičkom - dveh zmag in enega poraza - pa se je v polfinale uvrstil tudi Bedene, ki je poleg poraza proti Hanescu zabeležil zmagi nad Lorenzijem in Eliasom. Oba preostala tekmovalca Rumene skupine sta skupinski del tekmovanja zaključila z eno zmago in dvema porazoma. ''Vesel sem, da sem se pobral po porazu v prvem dvoboju. Dobro sem opravil svoje delo. Zaključni turnir ti omogoča, da kljub porazu ohraniš upanje in zadovoljen sem, da sem v polfinalu,'' je po zmagi nad Italijanom povedal Bedene.

Slovenski tenisač se bo za preboj v finale pomeril z Romunom Adrianom Ungurjem, ki je po dveh zaporednih zmagah v Zeleni skupini klonil proti Brazilcu Thiagu Alvesu. ''Zelo dobro se poznava, zato verjamem, da naju čaka dobro polfinale,'' je dodal Ljubljančan. Polfinalno zasedbo je dopolnil Argentinec Guido Pella, ki si je napredovanje zagotovil z zmago nad Špancem Rubenom Ramirezom Hidalgom.

ATP Challenger Tour Finals, polfinalisti:

Zelena skupina (A)
1. Adrian Ungur (Rom) 2Z 1P
2. Guido Pella (Arg) 2Z 1P

Rumena skupina (B)
1. Victor Hanescu (Rom) 2Z 1P
2. Aljaž Bedene (Slo) 2Z 1P

sobota:
Adrian Ungur (Rom) - Aljaž Bedene (Slo)
Victor Hanescu (Rom) - Guido Pella (Arg)

Z - zmaga
P - poraz

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.