Šport
41 ogledov

Begić odhaja v Baskijo k Vujačiću

Begić Union Olimpija Metalac ABA Union Olimpija/Aleš Fevžer
Slovenski košarkar Mira Begić se iz Uniona Olimpije seli k španskemu evroligašu Laboral Kutxo iz Vitorie, so danes potrdili v klubu. Begić je imel z Ljubljančani odprto pogodbo, ki mu je omogočila predčasen odhod iz kluba.

Občasni slovenski reprezentant Mirza Begić je s svojimi predstavami v dresu Union Olimpije izjemno pripomogel k odličnemu uvodu v sezono 2014/2015. V EuroCupu je v povprečju beležil 14 točk, 4 skoke in 3,7 blokade na tekmo. V ligi ABA je bilo njegovo povprečje 9,8 točke, 5,8 skoka in 2,3 blokadi na srečanje.

"Vsak trening in tekma dodana vrednost"

"Ne glede odhod odličnega košarkarja, smo s sodelovanjem izredno zadovoljni, saj je bil vsak trening in vsaka tekma z Mirzo dodana vrednost za našo mlado ekipo, ki je v uvodu v sezono dosegla odličen rezultat tudi po njegovi zaslugi. Verjamemo, da je tudi klub igralcu pomagal do želene forme, tako da sta brez dvoma s sodelovanjem lahko zadovoljni obe strani. Klubska finančna situacija v tem trenutku ne dovoljuje nikakršnega povečanja proračuna za člansko ekipo. Ne glede na številne poskuse, konkurenčne ponudbe, ki bi si jo Begić zaslužil, nismo mogli pripraviti," je ob odhodu košarkarja med drugim povedal direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič.

Za novega delodajalca, kjer igra tudi Saša Vujačić, naj bi Begić prvič zaigral že v četrtek v Litvi proti Neptunasu iz Klaipede.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.