Šport
105 ogledov

Belakova končala v kvalifikacijah

Teja Belak Bern 2016 EPA
Slovenska telovadka Teja Belak je na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru obstala v kvalifikacijah.

Čeprav se bodo kvalifikacije končale v torek, takrat bo znana tudi njena končna uvrstitev, je po njenih dveh današnjih skokih že jasno, da je ne bo med finalistkami.

Belakova je pri prvem skoku padla na zadnjico in dobila oceno 13,500, za drugi poskus pa 13,800, kar je pomenilo končno oceno 13,650.

"Lepa izkušnja"

"Če na tekmi ne narediš dobro, si slabe volje, a če pomislim, čez kaj vse sem šla, je izkušnja kljub padcu lepa. Imela sem veliko težav in izteklo se je dobro," je po tekmi slabo voljo, ki pa je hitro izginila, pojasnila 22-letna tekmovalka Zelene jame. Veliko več glede na vse poškodbe v sezoni niti ni mogla pričakovati: "Prvi skok, ki sem ga izvedla, sem tukaj na treningih morda naredila petkrat, pri drugem pa imam kar nekako težave v glavi in se težko zberem, a vseeno je bil narejen."

Z drugim skokom ima težave že dlje. "Bojim se tega skoka in če preveč razmišljam, ga ne morem narediti. To se zgodi številnim telovadcem in to doživi vsak telovadec, nekateri do te mere, da določene vaje ne naredijo več. Postavim se in grem. Danes mi je to uspelo." Priznala je tudi, da je bil olimpijski nastop zaradi drugačnih pričakovanj in pričakovanj cele ekipe težak.

Zdaj športnico čaka prijetni del iger - druženje in navijanje. Naslednji izziv zanjo je medalja na evropskem prvenstvu. "A do tam me čaka še veliko treninga, še pred tem pa moram sanirati vse svoje poškodbe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.