Šport
93 ogledov

Tokić v tretjem krogu

bojan tokič Stanko Gruden/STA
Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič še naprej uspešno nastopa na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

V 2. krogu olimpijskega turnirja je Bojan Tokić, 53. igralec sveta, ugnal Poljaka kitajskega rodu Wang Zengyija, 46. igralca s svetovne lestvice in 30. nosilca, s 4:2 (-9, 9, 6, -9, 5, 3).

V ponedeljkovem 3. krogu Tokića čaka 14. nosilec in klubski kolega pri Friedrichshafnu, Portugalec Tiago Apolonia, 18. na svetovni lestvici.

Imel bo rahlo prednost

"V tretjem krogu na mojih tretjih OI sem že igral, vendar tedaj kot nosilec in sem dobil le en dvoboj. Tokrat sem bil uspešen že drugič. Želel sem, da slovenska javnost vidi, kaj zmorem, ker nima velikokrat priložnosti videti mojih nastopov. To je moja motivacija, da čim dlje ostanem na turnirju in čim dlje igram," je dejal Tokič.

"Vedel sem, da sem dobro pripravljen, vendar z Wangom nerad igram. Ima odličen servis, na mizi je hiter, hitro moraš reagirati na njegove napade. Igro sem spravil na višjo raven in ko ni več toliko kričal za mizo, sem začutil, da ga lahko premagam. Danes sem naredil vse kot je treba, jutri pa so cilji enaki. Z Apoloniom vsak drugi dan treniram in se zelo dobro poznava. Imam pa majhno prednost, ker on tu še ni igral, sam pa sem že dvakrat," je dejal Tokič, ki je v isti sobi v olimpijski vasi, kot judoist Adrian Gomboc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.