Šport
28 ogledov

Bertoncelj z zmago navdušil Halo Tivoli

Bertoncelj svetovni pokal Doha Aspire Dome Katar gimnastika konj Reuters
Sašo Bertoncelj je prvi dan finalnih nastopov na gimnastičnem svetovnem pokalu v Ljubljani poskrbel za navdušenje v Hali Tivoli, saj je v finalu konja z ročaji z oceno 15,475 točke prepričljivo zmagal. To je zanj prva zmaga po dobrem letu dni, skupno pa v svetovnem pokalu že osma v karieri.

Čeprav finalna vaja Saša Bertonclja ni bila brezhibna, pa je danes izvajal težjo kot v kvalifikacijah in se veselil osme zmage v karieri. "Začel sem dobro, potem se mi je pripetila malenkostna napaka, ko sem pred rusom izgubil ravnotežje in sem se rešil le še s tem, da sem dal noge narazen. Po tej napaki sem vedel, da bo treba do konca vaje telovaditi brezhibno, sicer v tej konkurenci ne bo dovolj za stopničke. Že tako nisem verjel, da lahko zmagam s takšno predstavo. Šele ko sem si ogledal posnetek, sem videl, da je bila vaja res dobra z izjemo tiste tri desetinke točke vredne napake," je takoj po slovesni podelitvi kolajn povedal Škofjeločan.

"Kaj naj rečem? Zadovoljen sem, lepo je zmagati doma, želel sem si zmagati, a sem obenem vedel, da bo težko, ker je bila konkurenca res močna," je dodal Bertoncelj, ki se je že po kvalifikacijah odločil, da bo danes prikazal pol točke težjo sestavo, saj so bili šele za njim po vrsti njegovi glavni tekmeci za zmago, Kazahstanec Maksim Petriško in Hrvata Filip Ude in Robert Seligman: "Že vnaprej sem se odločil, da ne bom nič taktiziral, saj so šli glavni tekmeci na orodje za menoj. A na koncu se je izkazalo, da so prav ti delali napake. To je konj, vedno prihaja do napak."

Čeprav je Bertoncelj zmagal, pa je sam še vseeno našel napake, ki bi jih bilo treba odpraviti. "To še ni to, kar si želim. Moja želja ostaja, da bi redno prejemal oceno okoli 15,700 točke. Z manjšimi napakami že posežem okoli 15,500 točke in jezi me, da sem dal sodnikom tri desetinke. Če bi kaj slabega iskal v današnji zmagi, če bi iskal dlako v jajcu, je to samo še ta malenkost. A danes ne morem biti prav nič slabe volje," je v smehu dejal telovadec Narodnega doma po zadnji tekmi spomladanskega dela sezone.

Klavora ostal pod stopničkami

Prvo finalno odločitev gimnastičnega svetovnega pokala v Ljubljani, finale parterja, je dobil nekdanji svetovni in evropski prvak Grk Elefterios Kosmidis (15,125 točke). Slovenski as Rok Klavora, zmagovalec petkovih kvalifikacij, je v finalni vaji naredil več napak kot včeraj in z oceno 14,950 točke v zelo izenačeni tekmi zasedel četrto mesto. "Manjše napake so me danes stale zmage," je po neposrečenem nastopu, ko mu je po vodi splavala peta uvrstitev na oder za zmagovalce v karieri, povedal Klavora.

V finalu preskoka je imela Slovenija v ognju kar dve železi, junakinjo minulega evropskega prvenstva v Moskvi Tejo Belak in Tjašo Kysselef, a se finale ni razpletel po željah slovenskih ljubiteljev gimnastike. Kysselefova je sicer dobro opravila oba skoka, a še ne dosega težavnosti za preboj med najboljše in je z oceno 13,325 točke zasedla sedmo mesto, Belakova pa je pri obeh skokih naredila veliko napako in s povprečjem 13,112 končala na zadnjem, osmem mestu.

V nedeljo, ki bo v celoti posvečena slovesu šampiona Aljaža Pegana, saj so pri Gimnastični zvezi Slovenije dogajanje poimenovali kar Aljažev dan, pa bodo od Slovencev v ognju za odličja še Mitja Petkovšek na bradlji, Alen Dimic na bradlji in drogu, Teja Belak na gredi in Saša Golob na parterju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.