Šport
176 ogledov

"Bilo je nekaj težkih besed"

slobodan kovač Epa
Usoda selektorja slovenske odbojkarske reprezentance še ni znana.

Predsednik odbojkarske zveze Metod Ropret na današnjem srečanju z novinarji ni postregel z informacijo, ali bo selektor reprezentance Slobodan Kovač ostal na stolčku. Ropret je dejal, da bo več znanega po analizah, zaenkrat se ne nagiba ne na eno ne na drugo stran, se pa strinja, da besede akterjev po SP ne obetajo nadaljnjega sodelovanja.

Slobodan Kovač Selektor ob živce: Šport "To je katastrofa! Ne razumem igralcev!"

"Selektor ima še eno leto pogodbo z možnostjo podaljšanja, če se uvrstimo na olimpijske igre, ali bo ostal ali ne, pa bo treba še doreči. Prihodnji teden nas čaka seja predsedstva in seja strokovnega sveta, na obeh bomo poskušali oceniti trenutno stanje in na podlagi teh ocen ukrepali. Sam zaenkrat stojim ravno, se bom pa moral v naslednjih tednih tudi jaz nagniti," je dejal Ropret, ki se s selektorjem po prespanih nočeh še ni srečal niti pogovarjal: "Govorila sva le takoj po zadnji tekmi. Bilo je kar nekaj težkih besed. Recimo, da jih razumemo v kontekstu zadnje tekme, je pa pred nami obdobje, ko se bomo morali usesti in pogovoriti. Tudi do nas so prišle govorice, da se selektor pogovarja z nekaterimi drugimi reprezentancami, a to so govorice, zaenkrat nam jih sam ni potrdil."

Ropret svetovno prvenstvo ocenjuje kot večina drugih strokovnjakov. Meni, da se je prvenstvo končalo nekoliko prej, kot so želeli. "V mojih očeh gre ta ocena v dve smeri. Z rezultatskega vidika delitve devetega mesta ne moremo oceniti kot neuspeh, zagotovo je to spoštovanja vreden dosežek, še posebej, ker smo na prvenstvu nastopili prvič. Težko ga bo ponavljati. Druga stvar pa je naša igra, lahko se strinjam, da na vseh tekmah ni bila takšna, kot smo si jo želeli in kot vemo, da so jo fantje sposobni. Kje so razlogi za to, je v tem trenutku težko reči, stoji pa ugotovitev, da znamo in zmoremo več. Ali bi to bilo dovolj, da se uvrstimo med najboljših šest, je vprašljivo. Kot rečeno, rezultat je zadovoljiv, ne moremo pa reči, da smo zadovoljni," meni predsednik.

OZS in reprezentanca sta se že obrnili proti naslednjim dogodkom, ki ju čakata v naslednjem letu, teh je kar nekaj. Najprej si želi OZS priboriti organizacijo turnirja za popolnitev lige narodov, če ji to uspe, reprezentanci ne bo treba igrati evropske lige, septembra bo v Ljubljani igrala ena od skupin evropskega prvenstva, mesec pozneje pa bodo še olimpijske kvalifikacije. "Mislim, da smo si sodelovanje na kvalifikacijah z zadnjimi rezultati že zagotovili, zaenkrat pa še ni znano, kako bodo te kvalifikacije potekale," je še dejal Ropret.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.