Šport
394 ogledov

S slabo predstavo sklenili SP

Slovenska odbojkarska reprezentanca
Slovenski odbojkarji so v svoji zadnji tekmi na SP po zelo slabi predstavi izgubili proti Avstraliji z 2:3 (23, -20, 19, -22, -11).

Čeprav sta obe ekipi pred zadnjim krogom skupine F zapravili vse možnosti, da bi se uvrstili med najboljših šest, tekma ni bila nepomembna. Predvsem za Slovenijo ne, saj bi ji zmaga prinesla lepo končno uvrstitev in pa tudi pomembne točke za lestvico Fivb, ki bodo odločale o mestih za uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre.

Zato so slovenski fantje zatrjevali, da si poraza ne smejo privoščiti in obljubljali zbrano, borbeno igro ter zmago. Sam začetek, začeli so z najboljšo postavo, ni kazal, da bodo držali obljubo. Na igrišču so bili videti zmedeno, imeli so veliko težav tako pri sprejemu kot v napadu. Avstralci so spretno izkoristili in povedli z 11:6. A selektor Slobodan Kovač je z odmorom fante le uspel predramiti, z blokoma Jana Kozamernika in Tine Urnauta so se Slovenci povsem približali, na 16. točki pa tudi izenačili. Ko so povedli z 20:17, je bilo videti, da ne bodo imeli nikakršnih težav, a so se tekmeci približali na 23:24, Urnaut pa je niz vendarle končal.

Začetek drugega niza je bil podoben prvemu, Avstralci so bili prepričljivejši, prišli do vodstva, sredi niza so že vodili s 13:8. Najbolj izkušeni slovenski igralci so grešili, sprejem ni deloval, kot bi moral, spremembe nista prinesli niti zamenjavi korektorja in podajalca, v igro sta vstopila Tonček Štern in Gregor Ropret. Avstralci so s sproščeno igro zbirali točke, večali prednost in kljub nekaj napakam ob koncu niza gladko prišli do izenačenja.

Slovenski navijači so dolgo časa čakali na kakšno serijo dobrih začetnih udarcev, dočakali so jo šele v tretjem nizu, ko je bil za servisno črto Urnaut. Slovenski kapetan je poskrbel za štiri zaporedne točke ter vodstvo 11:7. Ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:11, ko pa je ob zanesljivem napadu, v katerem se je izkazal predvsem Štern, na semaforju 21:15, je bilo jasno, da bo Slovenija spet vodila.

Vendar še zdaleč to ni pomenilo, da je tudi ujela ritem. Tudi četrti niz so "kenguruji" bolje začeli, nekaj časa vodili minimalno, pri izidu 14:10 pa že kar konkretno. Kovač je bil prisiljen v igro poslati še Alena Šketa, a ni pomagalo. Avstralci so zanesljivo držali prednost, veliko so jim pri tem pomagali tudi tekmeci, ki so se ob koncu sicer približali na 22:24, imeli celo priložnost, da se še bolj približajo, a je niso izkoristili.

Zmagovalca je tako odločal "tie break", ki je bil izenačen do izida 8:8, nato pa so Slovenci začeli delati napako za napako, Avstralci so vknjižili štiri zaporedne točke, kar je bilo dovolj za zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.