Šport
179 ogledov

Najprej še enkrat z Belgijci, nato z olimpijskimi prvaki

slovenska odbojkarska reprezentanca
Znan je spored slovenske odbojkarske reprezentance v drugem delu svetovnega prvenstva.

Moška odbojkarska reprezentanca Slovenije je s porazom proti Italiji končala nastope v skupini A v Firencah. V skupini je zasedla tretje mesto in se za drugi del uvrstila v skupino F, ki bo igrala v Bologni, kamor se izbranci Slobodana Kovača selijo danes.

Tine Urnaut SP Šport Slovenci dobili prvi niz proti domačinom, nato pa ...

Prvo tekmo v novi skupini bodo odigrali v petek ob 20.30 uri, ko se bodo še drugič na prvenstvu pomerili z Belgijo, v prvem delu so jo premagali s 3:2, nato bo v soboto njihov tekmec Brazilija, aktualni olimpijski prvak, v nedeljo pa se bodo pomerili še z Avstralci.

Ker so se iz prvega dela prvenstva prenesle vse točke, ki so jih ekipe osvojile, je že znan izhodiščni položaj, v skupini z 11 točkami vodi Brazilija, Belgija jih ima deset, Slovenija devet, Avstralija pa sedem.

"Mislim, da smo padli v dobro skupino, da lahko iz nje veliko potegnemo. Škoda je, da nimamo kakšne točke več, predvsem obžalujemo izgubo dveh točk proti Argentini. Zadnja leta se neprestano ponavljamo, da lahko igramo z vsakim, a res verjamemo, da lahko vsakega premagamo. Mislim, da lahko le s takšnim razmišljanjem proti tekmecem, kot je Brazilija, upamo na uspeh," meni slovenski sprejemalec Klemen Čebulj.

Podobnega mnenja je tudi njegov kolega v sprejemalski liniji in kapetan reprezentance Tine Urnaut. "Nazaj nima smisla več gledati, osredotočiti se moramo na naslednje tekme, naprej pa se spočiti, saj že čutimo utrujenost, pa tudi poškodbe nas pestijo. Ritem je ubijalski, tudi tri tekme v treh dneh predstavljajo ubijalski ritem. Odigrali smo tri težke tekme, na dveh igrali pet nizov, normalno je, da ti to vzame nekaj eksplozivnosti in energije. To moramo zdaj v dveh dnevih povrniti, saj nas čaka nova tridnevna serija težkih tekem," meni Korošec, ki še vedno upa, da se Slovenija lahko uvrsti med najboljših šest reprezentanc, kamor se uvrstijo najboljše iz vseh štirih skupin drugega dela in še dve najboljši drugi.

"Še vedno verjamemo vase. Niti ni važno, s kom bomo igrali v nadaljevanju, vsaka ekipa ima svoje prednosti in slabosti, te je samo treba znati izkoristiti. Veliko je odvisno, kakšen dan imaš, mi lahko samo upamo na to, da bomo imeli dobre, tekmeci pa mogoče nekoliko slabše. Brazilija se mogoče sliši strašno, a ni nepremagljiva, kar se je pokazalo tudi na tem prvenstvu. Mislim, da ne smemo gledati na tekmece, osredotočiti se moramo na sebe. Ne smemo dovoliti, da premagamo sami sebe, kot se je to zgodilo na zadnjih tekmah," še pravi Urnaut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice