Šport
330 ogledov

"Slovenija se ni pokazala v najboljši luči"

odbojka slovenija japonska reprezentanca sp 2018 Epa Slobodan Kovač
Slovenski odbojkarji po porazu proti Argentini ostajajo v igri za prvo mesto v skupini.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v tretji tekmi doživel prvi poraz na svetovnem prvenstvu. O prvem mestu v skupini bo odločala tekma z doslej neporaženo Italijo.

Alen Šket odbojka SP v odbojki Šport Prvi poraz s tolažilno nagrado

Selektor Slobodan Kovač je po porazu čestital argentinskim odbojkarjem, a izrazil prepričanje, da je Slovenija kvalitetnejša ekipa, česar pa na igrišču ni uspela potrditi.

"Zelo važna tekma, Slovenija se v njej ni pokazala v najboljši luči. Imeli smo preveč nihanj, zmagala je vztrajnejša ekipa. Žal mi je zaradi tega rezultata, izgubili samo pomembni točki, saj mislim, da smo kakovostnejša ekipa. A na žalost smo bili malo izgubljeni. Od prvega trenutka smo čakali, da nam tekmec, kaj pokloni. A nam ni in rezultat je tak, kakršen je. Nisem zadovoljen, a treba je tudi reči, da je Argentina igrala fantastično, njeni igralci lovili so nemogoče žoge. Popolnoma jasno je, da če nekdo udari žogo s polno močjo, tekmec postavi nogo in ubrani žogo, da napadalec psihično pade. To zagotovo pusti posledice na psihi, da igralec ni več dovolj zbran, saj misli na to, kaj se je zgodilo. Moramo čestitati Argentincem, sami pa na težji način najti pot do vrha," je povedal Kovač.

cristian poglajen Naše gore list Šport Argentinec odgovarjal v slovenskem jeziku

Klemen Čebulj, napadalec Slovenije, je pohvalil tekmečev blok in obrambo, piko na i je dodal kanček športne sreče. "Mislim, da se iz vsakega poraza lahko nekaj naučimo, upam, da se bomo. Danes so bili tekmeci fenomenalni v bloku in obrambi, imeli so tudi nekaj sreče, po določenih naših napadih so dvigali nemogoče žoge. Težko je reči, daj bila naša igra slaba in da se nismo kosali z njimi. Na koncu so odločale malenkosti, ena ali dve žogi. Morali bi biti bolj strpni in potrpežljivi," je povedal Čebulj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.