Šport
1097 ogledov

Argentinec odgovarjal v slovenskem jeziku

cristian poglajen Epa Cristian Poglajen ima slovenske korenine.
K prvemu porazu slovenske reprezentance na SP je veliko pripomogel Argentinec s slovenskimi koreninami.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je sinoči izgubila prvo tekmo na svetovnem prvenstvu, da jo je premagala Argentina, pa ima veliko zaslug Cristian Poglajen, odbojkar slovenskega rodu, ki tudi govori slovensko, saj družine staršev prihajata iz Maribora oziroma Žužemberka.

Alen Šket odbojka SP v odbojki Šport Prvi poraz s tolažilno nagrado

"Prvikrat sem igral proti Sloveniji, bilo je malo čudno poslušati s tribun Slovenija, a kakšnih posebnih čustev pri meni ni bilo. Veseli smo, da smo zmagali, bili smo pod pritiskom. Želeli smo tri točke, dobili dve, reševati pa se bomo morali proti Japonski. Vedeli smo, da nam ne bo lahko, saj ima Slovenija veliko dobrih odbojkarjev, ki igrajo v Italiji in Poljskem," je novinarjem v slovenskem jeziku odgovarjal Argentinec, katerega družina je med drugo svetovno vojno odšla v Južno Ameriko.

"Imam stike s Slovenijo, tam imam sestrične, upam, da jih bom lahko še kdaj obiskal. Doslej sem bil v Sloveniji dvakrat, po osnovni šoli sem Slovenijo spoznaval približno en mesec, lani pa sem bil dva dneva na Bledu," pravi odbojkarski sprejemalec, ki je bil s 16 točkami drugi najučinkovitejši igralec Argentine, med drugim je tudi izkoristil drugo zaključno žogo za zmago.

Kot pravi, se družina trudi ohranjati slovenski jezik. "Stari starši se pogovarjajo po slovensko, mi mlajši pa malo mešamo španski in slovenski jezik. V Argentini imamo tudi slovenske domove, v katerih se srečujemo, se pogovarjamo v slovenščini in se učimo," je dejal Poglajen, ki prijateljuje tudi z Andreasom Vombergarjem, nogometašem Olimpije: "Sva zelo dobra prijatelja, v San Justu sva skupaj hodila v šolo. Tudi družinsko se poznamo in se obiskujemo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice