Šport
334 ogledov

Bišćan: "Ilića ne smem preveč hvaliti"

Igor Bišćan Profimedias
Olimpija se je v štajerski prestolnici brez večjih težav uvrstila v polfinale Pokala Slovenije.

Ljubljančani so na tekmi v Ljudskem vrtu iztržili neodločen izid (1:1) in se po zaslugi visoke zmage v Stožicah (3:0) veselili napredovanja med najboljše štiri ekipe.

Tekmo so bolje začeli Mariborčani, saj je v 15. minuti gostujočega vratarja premagal Gregor Bajde, odločilni zadetek pa je padel v zaključku prvega polčasa, ko je izenačil Rok Kronaveter.

Olimpija se je tako Mariboru vsaj delno oddolžila za poraz na prvenstveni tekmi 16. kroga (1:0). Večna tekmeca sta se letos pomerila še v sedmem krogu Prve Lige TS, srečanje v Stožicah se je končalo brez golov (0:0).

"Fantje so bili zares na nivoju. Odločeni smo bili, da popravimo vtis iz prvenstvene tekme v Mariboru. Bili smo kakovostni, čvrsti, agresivni, organizirani, v napadu pa nevarni," je bil z razpletom pokalnih tekem zadovoljen Igor Bišćan.

"V obeh tekmah smo bili boljši nasprotnik in se povsem zasluženo uvrstili v polfinale. Po prvi tekmi se nismo želeli veseliti, zdaj pa se lahko. Čestitke vsem, od prvega do zadnjega," je dodal trener Olimpije.

O pomembnosti zadetka, s katerim je Kronaveter pokopal praktično vse mariborske upe, je spregovoril kapetan Branko Ilić. "Gol Krone je bil zelo pomemben. Maribor je gol dosegel iz edine priložnosti, ki je prišla po naši napaki. V pravem trenutku smo dosegli gol, potem pa ni bilo težav. Držali smo ritem igre in se zasluženo uvrstili naprej," je dejal nekdanji slovenski reprezentanT, ki ga je po tekmi pohvalil tudi Bišćan.

"Tako Branko kot ostali fantje so odigrali odlično. Ampak ne smem ga preveč hvaliti, da ne bo težav na naslednji tekmi. Šalo na stran, bil sem miren, ker so bili fantje zares na nivoju," je sklenil trener.

PREBERITE ŠE:

Jasmin Mešanović Huda poškodba Šport Še en udarec za vijoličaste debela gospa NK Maribor "Mic drop" Šport Odgovor Olimpije na provokativni mariborski plakat Rok Kronaveter Marwan Kabha NK Maribor Olimpija Pokal Slovenije Šport Kronaveter izničil mariborske upe za preobrat
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.