Šport
3 ogledov

Biti ali ne biti: Rise lahko reši le točka

slovenska hokejska reprezentanca hokej sp ostrava EPA
Slovenija bo danes igrala šesto tekmo na hokejskem svetovnem prvenstvu v Ostravi.

Tekmec bo ekipa ZDA, v slovenskem taboru pa bodo morali po sobotni zmagi Danske proti Norveški zdaj nujno osvojiti vsaj eno točko na današnji tekmi, sicer bo boja za obstanek konec že danes zvečer.

Pred sobotno večerno tekmo Danska - Norveška je optimistični scenarij predvideval norveško zmago, Slovenija bi potem lahko tudi ob porazu z ZDA na zadnji tekmi na SP z Dansko še odločala o obstanku. Zdaj te možnosti ni več - če želijo Slovenci ostati med elito, morajo za začetek Američanom odščipniti vsaj točko.

Na tekmi z ZDA bo imela Slovenija spet nekaj kadrovskih težav. Potem ko je naknadno kazen zaradi grobega naleta na prejšnji tekmi odslužil Boštjan Goličič, bo zdaj Slovenija igrala brez Roberta Saboliča, ki ga je vodstvo tekmovanja kaznovalo z eno tekmo prepovedi zaradi nevarnega naleta na tekmeca na dvoboju z Norveško, prekršek so na tekmi sodniki sicer kaznovali samo z dvominutno kaznijo.

Tekma z ZDA se bo začela ob 16.15, v slovenskem taboru pa so pred njo ubrali bolj sproščen pristop. Selektor Matjaž Kopitar je odpovedal trening dan pred tekmo, igralci so bili prosti, obiskali so tudi slovensko hišo v Ostravi in se podružili z navijači. Kopitar je že po tekmi z Norveško napovedal, da bodo, če bo scenarij to omogočal, z Američani ubrali lažji pristop in s tem privarčevali nekaj energije za popravni izpit z Dansko. Zdaj bodo morali vse moči usmeriti že v današnjo tekmo.

Če bo Sloveniji uspela misija nemogoče in tekme z ZDA ne bo izgubila po rednem delu (ter s tem dobila vsaj točko), ima še možnosti, da se reši izpada. Seveda pa mora nato dobiti še ponedeljkovo medsebojno z Dansko. Ta ima namreč zdaj štiri točke po šestih tekmah, Slovenija pa je po petih še pri ničli.

Komentarjev 1
  • marabunta 13:30 10.maj 2015.

    mission impossible.....na žalost statistika to potrjuje