Šport
16 ogledov

Levi boljši od risov

Žiga Pance
1/10
EPA
Slovenska izbrana vrsta se je tokrat pomerila s favoriziranimi Finci. Slednji so zmagali s 4:0.

Finski hokejisti so odločno krenili v dvoboj s Slovenci, vratar risov Gašper Krošelj, ki je tokrat dobil prednost pred utrujenim Robertom Kristanom in poškodvanim Luko Gračnarjem, pa je svoj debi na svetovnih prvenstvih začel odlično. Že v prvi minuti je zbral tri obrambe, odlično je zaustavil predvsem Joonasa Donskoija.

Po treh minutah in pol so prvič do strelov prišli tudi risi, poiskusila sta Anže Kopitar in Klemen Pretnar, ob koncu šeste minute pa so Finci povedli. V gneči pred slovenskimi vrati in po številnih strelih je naposled za leve zadel Leo Komarov. Že po sedmih minutah in pol je bil na semaforju izpisan rezultat 2:0. Slovenci so nekoliko blokirali prvi strel Fincev, a se je plošček odbil do Petrija Kontiole, ki je hitro reagiral in pak poslal med nogami nepripravljenega Krošlja.

Hitri Finci so prevladovali tudi v nadaljevanju prve tretjine, ob njenem koncu pa so prvič na tekmi tudi imeli igralca več na ledu, a ga niso uspeli izkoristiti. O nemoči risov veliko pove podatek, da so na vrata Pekke Rinneja sprožili le tri strele, Finci pa so zbrali 14 strelov.  

Takoj na začetku drugega dela igre so Skandinavci povedli s 3:0. Krošelj je z nogo še zaustavil Donskoija, a je odbiti plošček za njegov hrbet poslal Aleksander Barkov. Slovenski hokejisti so si nato pripravili nekaj strelov ob izključitvi Finca, a Rinne resnejših težav ni imel. Manj uspešni so bili v igri z igralcem manj Slovenci. Ob izključitvi Boštjana Goličiča je Krošelj zaustavil prvi strel finskega branilca, a je odbiti plošček na drugo stran gola podal Tuomo Ruutu, kjer Joonasu Kemppainenu ni bilo težko zadeti. 

V zadnji tretjini se mreži nista več zatresli. Razmerje strelov je bilo na koncu 33:13 v korist finskih levov. V slovenski izbrani vrsti je bil za najboljšega izbran vratar Krošelj. Že jutri popoldne Slovence čaka dvoboj z Norvežani.

Več sledi ...

Svetovno prvenstvo, skupina B:

Finska : Slovenija  4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Komarov 6., Kontiola 7., Barkov 22., Kemppainen 36.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.