Šport
1 ogledov

Risi proti Fincem, nato Norvežanom

Robert Kristan EPA
Slovenski hokejski nastopi na SP se bodo s tekmo proti Finski preveseli v drugo polovico. Slovencina prvih treh tekmah niso osvojili točk, po razočaranju proti Slovaški pa se bodo morali hitro zbrati za nove izzive.

"Zdaj je, kar je. Pred nami so štiri težke tekme, pripraviti se moramo optimalno in skušati zmagati, kar se da. V bistvu smo dobro nadzorovali tekmo, potem so se zgodile te čudne minute. Tekmo se lahko zmaga tudi z 1:0, imeli smo priložnosti, oni so potrebovali gol priključka. Oni so morali igrati bolj odprto, kar je ponujalo priložnosti tudi nam. Šlo je v drugo smer, zdaj je, kar je," je dejal selektor Matjaž Kopitar.

"Spet imamo zelo malo časa med dvema tekmama. Če bomo tako pripravljeni kot na teh dveh tekmah, me nič ne skrbi. Potrebujemo pa vsakega igralca. Včeraj smo igrali na manj igralcev, ker smo imeli dva prosta dneva. Zdaj bo drugače, v nizu sta dve tekmi, tako da bo potrebno imeti vse igralce," je drugačno taktično postavitev kot na tekmi s Slovaško že napovedal Kopitar.

"Kaj pričakujem? Pričakujem dobro ekipo, ki bo dva dni prosta. Mogoče bodo pa malo iz igre in jih presenetimo," je slovenski selektor najprej šaljivo ocenil naslednjega tekmeca, nato pa nadaljeval bolj resno: "Hecam se. So odlična ekipa, zalomilo se jim je na prvi tekmi, od takrat igrajo svoj hokej. Zelo hiter, igra se na gol, bo veliko dela za nas, a to je svetovno prvenstvo elitne skupine."

Kopitar bo morda v vrata postavil Gašperja Krošlja. Robert Kristan je bil sicer odličen na tekmi s Slovaško, a tudi precej utrujen zaradi nenavadno vroče dvorane, ki je povzročala težave večini igralcev, Luka Gračnar pa je bil danes sicer na ledu, a še ni stoodstotno nared po lažji poškodbi kolena. V sredo je selektor igralcem ponudil možnost neobveznega treninga na ledu. V opremi so bili tako večinoma člani tretje in četrte peterke, najbolj obremenjeni s tekme s Slovaško pa so opravili le suhi trening.

Mitja Robar je bil med slednjimi, še vedno pa ni povsem "prežvečil" sinočnje tekme: "Imeli smo svoje priložnosti. Če hočeš dobiti takšno tekmo, moraš imeti odličnega vratarja in Robert nas je držal v igri ves čas. Vedeli smo, da bodo pritisnili, izključitve pa te potisnejo v podrejen položaj. Potem pa goli ... Zdaj so pred nami še štiri tekme, a vseeno je vsak tak poraz proti ekipam, kjer smo upali na nekaj točk, razočaranje. A jutri je še težja tekma in ni časa, da bi se smilili sami sebi," je razmišljal Robar, ki je v jezi po prejetem drugem golu udaril s palico po golu in jo zlomil.

Marcel Rodman je bil proti Slovaški v četrtem napadu in zelo malo na ledu, pred tekmo s Finsko pa tudi ni želel razmišljati o tem, ali bo dobil več priložnosti. "To je odločitev selektorja, on je za to pristojen in ima vso pravico, da se tako odloči. Vedno pa vsak trener želi igrati z najboljšimi, ko čuti priložnost za zmago, in skrajša klop. Poskušal bom biti pripravljen na največ, kar bom dobil, in dati vse od sebe," je dejal Rodman, ki je na sinočnji tekmi tudi videl tisto, kar je mogoče dobrega potegniti v naslednje tekme: "Priložnosti so bile, imeli smo pravo igro, je pa res, da če bi dali kakšen gol več, bi bilo mogoče drugače. A tu je spet kup nekih če-jev, treba je graditi na dobrih stvareh za naslednje tekme."

V dvorani ČEZ Arena se bo dvoboj med Slovenijo in Finsko začel v četrtek ob 20.15, naslednja tekma pa nato Slovence čaka v petek že ob 16.15 proti Norveški.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.