Šport
15 ogledov

Mušič: Zdelo se mi je zelo čudno

Jan Urbas EPA
Torek za riseu ni bil najboljši dan. Dolgo so bili slovenski hokejisti v igri za vsaj kakšno točko na tekmi s Slovaki, nazadnje pa so ostali praznih rok. A časa za premlevanje preteklosti ne bo veliko, saj že v četrtek sledi nov izziv, Finska, takoj za njo pa še Norveška.

Rdeča nit slovenskih hokejskih pogovorov v Ostravi in najbrž tudi v domovini je bila zadnja tretjina tekme s Slovaško. Vanjo so Slovenci prinesli samo gol prednosti, kar je bilo nazadnje premalo. V slovenskem taboru so se takoj po tekmi veliko ukvarjali tudi s sodniki zaradi spornih odločitev: predvsem izključitvijo Aleša Mušiča ter pozneje, ko so imeli Slovaki igralca več, še nedosojenim prekrškom nad Anžetom Kopitarjem, takoj za tem pa je padel slovaški gol.

"Če ste vsi videli to ... ne bom, ne smem komentirati tega. Imeli smo igro, vse je bilo v redu, a 6:0 v zadnji tretjini v kazenskih minutah ... Videli ste, kakšne kazni so bile. Očitno je to tako," je bil takoj po tekmi slabe volje selektor Matjaž Kopitar, ki pa je potem tudi opozoril, da za nazaj stvari ne morejo spreminjati. Svojim hokejistom je povedal, da so odigrali dobro in da se morajo zdaj osredotočiti na naslednje tekme. "Danes je bilo dobro, fantom sem takoj povedal, da nimamo kaj. Moramo gledati naprej, tekme je konec, točk ni, morali jih bomo iskati drugje, na drugih tekmah."

Za Finsko se bo Kopitar moral odločiti za pristop tudi s pogledom, usmerjenim na veliko bolj pomembno tekmo z Norveško manj kot 24 ur pozneje. Proti Slovaški je večji del tekme igral samo s tremi peterkami, četrta je dobila zelo malo priložnosti za igro, a se je za to odločil namenoma, ker je imela Slovenija aktiven rezultat. Če bodo Slovenci tudi proti Finski igrali po enakem sistemu, bodo zelo težko ostali dovolj sveži še za tekmo z Norveško.

Na torkovi tekmi je bila razveseljiva vrnitev Jana Urbasa, ki je bil spet v svoji stari izvedbi, potem ko je moral zaradi bolezni izpustiti prvi tekmi. "Zelo dobro smo začeli tekmo, tudi povedli in zelo dobro konkurirali Slovakom. Na žalost je zmanjkalo malo športne sreče, to je za nas kar težak poraz, a moramo iti naprej. Še kar nekaj tekem je," je dejal Urbas, ki je bil tudi strelec edinega slovenskega gola. Po bolezni se zdaj počuti dobro, težava je edino vroča dvorana: "Treniral sem že dan prej, dal sem iz sebe tisto, kar je bilo, in počutim se normalno. Je pa nenormalno vroče v dvorani, še zdaj kar teče z mene, a je za obe ekipi isto, tu ni nobene razlike."

Nesrečnik v slovenskem taboru je bil Mušič, ki je moral na kazensko klop po tem, ko so sodniki ocenili, da je s premikanjem gola zavlačeval tekmo. A Mušič pravi, da sploh ni mogel preprečiti premikanja vrat, ker je bil obrnjen s hrbtom proti njim, ko ga je tekmec porinil: "Jaz sem normalno odigral ena na ena, ko me je tekmec porinil v gol. Nemogoče, da bi ga namerno premaknil. Zdelo se mi je zelo čudno, da sem izključen, a sodniške odločitve ne moreš spremeniti. Zelo sem bil presenečen, ko mi je pokazal dve minuti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.