Šport
30 ogledov

Blanka gre kljub resni poškodbi na SP

blanka vlašić cmera 2011 poškodba Tino Juric/PIXSELL
Blanka Vlašić, lani najboljša atletinja na svetu, bo kljub poškodbi nastopila na svetovnem prvenstvu v južnokorejskem Daeguju, kjer bo branila naslov v skoku v višino. "Grem, pa bo, kar bo. Potrpela bom, stisnila zobe," je v solzah dejala na novinarski konferenci.

Čeprav ima splitska atletinja Blanka Vlašić natrgano stegensko mišico leve odrivne noge, bo odpotovala v Južno Korejo, saj je dejala, da tega, da bi morala prek televizijskih zaslonov spremljati svetovno prvenstvo, ne bi prenesla. "To bi bilo tako, kot da bi nekdo priredil zabavo, pa me ne bi povabil," je v solzah dejala Vlašićeva, ki je na zadnjem treningu preskočila le 190 centimetrov.


"Že vso sezono me mučijo poškodbe. Vseeno sem trenirala, saj nisem vedela, kako resno je. Šla sem prek meje bolečine,"
je na novinarski konferenci pripovedovala Vlašićeva. "Ko smo izvedeli, da gre za natrgano mišico, sem sklenila, da me Bog zagotovo varuje in mi bo pač dal priložnost kdaj drugič." Trening in nastopanje s takšno poškodbo je zelo nevaren, saj mišica lahko poči. "Tako sem po sredinem treningu sklenila, da ne grem na SP. Vsi v ekipi smo se s tem že sprijaznili, a sama sem bila ves dan in vso noč nesrečna."

"Včeraj sem odločitev spremenila. Grem, pa bo, kar bo. Vem, da ne morem preskočiti dveh metrov. Sem daleč od prave forme. Ampak bom potrpela, stisnila zobe. Na SP grem v prvi vrsti v bitko za finale. Kar pa se tiče mišice, če ni počila na prejšnji tekmi, tudi zdaj ne bo."


Sedemindvajsetletna Splitčanka je dvakratna svetovna prvakinja na prostem (2007, 2009) in v dvorani (2008, 2010) ter evropska prvakinja (2010), druga pa je bila na olimpijskih igrah v Pekingu (2008).

Komentarjev 3
  • Avatar roksa
    roksa 12:47 20.avgust 2011.

    Jaz pa mislim da ni tako hudo z Vlašićko, ker vsak atlet dobro ve kaj pomeni tekmovat z takšno poškodbo!

  • d 16:43 19.avgust 2011.

    Požrešnost postavlja pred svoje zdravje, to se ji bo grdo maščevalo.

  • 1111 15:26 19.avgust 2011.

    nekateri stiskajo zobke, nekateri niti po stopnicah ne znajo hodit...