Šport
24 ogledov

Bledsoe podpisal novo donosno pogodbo s Sunsi

Bledsoe Green Ginobili San Antonio Spurs Phoenix Suns NBA Reuters
Eric Bledsoe, ki skupaj z Zoranom Dragićem tvori nosilen dvojec moštva iz Arizone pod košema, je z moštvom Phoenix Suns podpisal novo petletno pogodbo. Po poročanju tamkajšnjih medijev je vrednost pogodbe kar 70 milijonov dolarjev oziroma nekaj manj kot 55 milijonov evrov.

Moštvo iz Arizone je 24-letnemu Ericu Bledsoeju še pred dvema mesecema ponujalo štiriletno pogodbo v vrednosti 48 milijonov dolarjev, ki pa jo je košarkar zavrnil ter izsilil novo, še vrednejšo pogodbo, kar pomeni, da bodo v Phoenixu košarkarju po novem plačevali 14 milijonov dolarjev na leto, vse do konca sezone 2019.

Bledsoe bo tako med najbolje plačanimi organizatorji igre v ligi NBA, več bo zaslužil denimo kot Stephen Curry (Golden State), Ty Lawson (Denver) in Kyle Lowry (Toronto), ki so vsi s svojimi klubi poleti podpisali štiriletne pogodbe vredne 48 milijonov dolarjev. Bledsoe je pred lanskim prihodom v Arizono tri sezone preživel v majici Los Angeles Clippers, pred naborom leta 2010, ko ga je izbralo moštvo Oklahoma City, pa je eno sezono igral za Kentucky.

"Ladja našla svoj pristan"

"Ni pomembno, kako razburkano je morje, dokler ladja varno najde svoj pristan in danes lahko z velikim vznemirjenjem potrdim, da je ladja pristala in da bo Eric ostal z nami še za kar nekaj časa," je bil po sklenitvi dogovora vzhičen vodja košarkarskih operacij pri Phoenix Sunsih Lon Babby.

Bledsoe je v minuli sezoni lige NBA na tekmo povprečno dosegal 17,7 točke, 5,5 podaje in 4,7 skoka, odigral je sicer 43 tekem. Del sezone je izpustil zaradi raztrganega meniskusa, zaradi česar je moral pod nož.

Na pragu prihoda v Phoenix je mlajši brat Gorana Dragića Zoran, ki si je prislužil zanimanje klubov z onstran Atlantika z odličnimi predstavami na svetovnem prvenstvu v Španiji v slovenskem reprezentančnem dresu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.