Šport
12 ogledov

ESPN: Zoran Dragić blizu prestopa v Phoenix

Zoran Goran Dragić brata Slovenija Češka EuroBasket trening Zreče Saša Despot
V ZDA so se znova okrepile novice, da bo slovenski košarkar Zoran Dragić iz španske Unicaje Malge prestopil v ligo NBA k ekipi Phoenix Suns.

Večina medijev se sklicuje na novinarja ameriškega ESPN Marca Steina. Če gre verjeti njegovim poročilom, bo Zoran Dragić v kratkem podpisal dveletno pogodbo s Phoenix Sunsi in se v Arizoni pridružil bratu Goranu.

Pred tem bo s špansko Unicajo treba urediti odškodnino. Ta naj bi znašala okrog 850.000 evrov in ker lahko moštva iz ZDA po zakonu plačajo za odškodnino le dobrih 450.000 evrov, bo preostalih slabih 400.000 evrov na plečih Zorana Dragića.

Pol milijona več kot pri Unicaji

Ob ESPN o prestopu Dragića v ZDA poročajo tudi druge spletne strani onkraj velike luže. Skupni imenovalnik je dejstvo, da naj bi bili pogovori o prestopu že zelo daleč in da naj bi Zoranu pri plačilu odškodnine za prestop pomagal brat Goran, ki je postal eden stebrov pri Sunsih.

Časnik Arizona poroča, da se klub in igralec dogovarjata o dveletni pogodbi z možnostjo podaljšanja za eno leto. Če bo Dragić res moral del odškodnine plačati sam, se bo to najbrž kompenziralo pri njegovi plači, ki bo najbrž znašala okrog milijona in pol evrov na leto, kar je slabega pol milijona več, kot Zoran zasluži pri Unicaji. Pri Phoenixu imajo še veliko prostora do zapolnitve "salary capa".

Komentarjev 2
  • mihatirs 13:50 22.september 2014.

    Vauu, Gogi mu posod pol milja da to odplačajo, pol pa itak na plači nazaj dobi čez en let...res se majo velik za zment...tko da mislm da je tole že kr done deal!!

  • Igor Đukanović 12:11 22.september 2014.

    Čestitke Zoran. Upam, da se bo bratska naveza izkazala tudi v Združenih Državah. :-)