Šport
9 ogledov

BMC pričakovano do zmage

ekipa, kronometer, BMC EPA
Svetovni prvaki v ekipnem kronometru, ekipa BMC, je pričakovano dobila ekipni kronometer na kriteriju Dauphine. Rumeno majico vodilnega je oblekel Rohan Dennis (BMC).

Na 24,5 kilometrov dolgem ekipnem kronometru od Roanne do Montagnyja je slavila ekipa BMC, ki je progo prevozila s časom 29:58, kar je najbolj razveselilo njihovega glavnega aduta za skupno razvrstitev Tejaya van Garderena, ki se je v skupnem seštevku prebil na drugo mesto, z istim časom kot vodilni Rohan Dennis.

"Današnjo etapo smo končali zgolj s petimi kolesarji, kar kaže da smo resnično vozili na samem limitu naših zmožnosti. To je bil prvi resen test na letošnjem kriteriju in zelo sem zadovoljen s končnim razpletom. Jutri je sicer na vrsti sprint, toda nato sledijo gore in čutim se odlično pripravljenega," je po moštveni vožnji na čas dejal van Garderen.

Na drugem mestu je z zaostankom štirih sekund končala ekipa Astane s favoritom Vincenzom Nibalijem, tretje mesto pa so osvojili kolesarji ekipe Movistar z Alejandrom Valverdejem, ki so zaostali za pet sekund. Ekipa Sky je končala šele na šestem mestu, tako da Chris Froome zaostaja že za petintrideset sekund. Še slabše je delo opravila ekipa Andrewa Talanskega in Kristijana Korena Cannondale – Garmin, ki je zaostala 42 sekund, ekipa Luke Mezgeca Giant Alpecin pa je zaostala minuto in 18 sekund, kar je bilo dovolj za 18. mesto med 21 ekipami. V skupnem seštevku je Mezgec 108. (+4:06), Koren pa 142. (+8:27).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.