Šport
45 ogledov

Tini vreme preprečilo boj za globus

tina maze razočarana EPA
Najboljše alpske smučarke bi morale na prizorišču prihodnjih olimpijskih iger v ruskem Sočiju tekmovati na tretji in zadnji superkombinacijski tekmi sezone, ki pa je zaradi slabega vremena odpadla. Mali kristalni globus je tako pripadel Američanki Lindsey Vonn.

Izvedbo zadnje superkombinacije sezone, ki bi jo morala gostiti olimpijska progo v Sočiju, je preprečila megla in mehak sneg, zaradi česar so morali organizatorji odpovedati tekmovanje za najboljše alpske smučarke. Težavam se je pridružil še izpad električne energije.

To pomeni, da je Američanka Lindsey Vonn po le dveh kombinacijah sezone še tretjič zapored osvojila mali kristalni globus v tej disciplini, saj je Tina Maze za njo na drugem mestu zaostala za 55 točk. Tretja je bila Avstrijka Nicole Hosp.

"Danes sem se počutila bolje, kot v soboto na smuku, kjer še nisem bila 'prava'. Danes sem se bolje počutila, tudi manj bolečin sem imela in žal mi je, da je tekma odpadla. Kot so povedali, je bila v prvih treh vratcih podlaga predrta, tudi spodaj ni bilo najbolje. Poskušali so narediti vse, kar je bilo mogoče, vendar je bila izvedljivost tekme preveč na meji. Nekatere tekmovalke so sicer skušale doseči odpoved že med ogledom, kar se mi ni zdelo prav in se s tem nisem strinjala. Na morebitnem nadomestnem prizorišču v Aareju pravijo, da nimajo denarja," je povedala Mazejeva. "Proga je bila premehka, nato pa je še megla prišla na progo. Žal mi je, da je bila tekma odpovedana, ker bi se lahko prebila še višje v seštevku discipline, toda tak je naš šport," pa je menila Ferkova.

"Ne želim si, da bi osvojila mali globus po odpovedi zadnje tekme. Meni se je tako denimo v lanski sezoni, ko sem v boju za skupno zmago, pripetilo, da sem ostala druga po odpovedi zadnje tekme. Toda z odpovedjo superkombinacije na zadnji tekmi v Crans Montani sem mali globus osvojila pred dvema sezonama. Odpovedi tekem me ne veselijo, ne glede na razplet. Zato si zelo želim, da bi tekmo izvedli v Aareju," pa je povedala Vonnova.

V letošnji sezoni sta kombinacijski zmagi slavili Vonnova in Nemka Maria Höfl-Riesch. Dekleta, in tudi fante, prihodnji teden v torek čaka še paralelni slalom v Moskvi.

Superkombinacija, končni vrsti red:
1. L. Vonn (ZDA) 180
2. T. Maze (SLO) 125
3. N. Hosp (AVT) 120
4. M. Höfl-Riesch (NEM) 110
5. K. Zettel (AVT) 79
6. M. Ferk (SLO) 63
7. D. Feierabend (ŠVI) 62

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.