Šport
53 ogledov

Bodo dirkači F1 prehitevali pse?

Maldonado Raikkonen Williams Lotus VN Španije Barcelona Catalunya formula 1 dirk Reuters
Organizatorji dirke za VN Indije v formuli 1 imajo pred dirko konec tedna veliko vprašanj okoli pojasnjevanja varnosti, saj so lansko dirko zaznamovali pobegli psi, ki so zahajali na dirkalno stezo. Vettel na prvem treningu nadaljuje dobro formo.

Organizatorji so imeli lani velike težave, ko so se morali dirkači na prostih treningih izogibati živalim na stezi. Kljub slabi izkušnji organizatorji letos okoli steze niso postavili senzorjev, ki bi pse odvračali od dirkališča.

"Zaznali smo šest do sedem točk, kjer se živali prebijejo na stezo," je za BBC dejal šef za komunikacije Askari Zaidi in zatrdil, da so te točke pod nadzorom, tako da živali ne morejo mimo.

Organizatorji niso postavili dvojnih ograj, Zaidi pa trdi, da se je lani na stezi izvajajo ogromno gradbenih del, ki so pritegnila zanimanje psov.

Duhove miri tudi indijski dirkač Narain Karthikeyan, ki je potrdil, da je steza izjemna in da so bile lani izjave okoli težav, ki so jih povzročili pobegli psi, prenapihnjene. "Dirkači nikoli nismo in ne bomo imeli težav," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.