Šport
16 ogledov

Grčija želi dirko formule 1

Vettel Webber Brazilija VN Brazilije Sao Paulo formula 1 EPA
Tajska in Grčija si v bližnji prihodnosti želita organizirati dirko formule 1.

Tajski minister za turizem in šport Čumpol Silpa Arča je dejal, da si želijo leta 2014 karavano formule 1 pripeljati na Tajsko.

"Ne verjamem, da bi lahko bile težave. S svetovno avtomobilistično zvezo se že dogovarjamo o vseh možnostih. Podrobnosti bodo znane v prihodnjih tednih," je Arča dejal agenciji AFP.

Izjavil je, da o lokaciji še razmišljajo, najverjetneje pa bodo dirkališče gradili v atraktivni turistični Pataji. Lokalni mediji povzemajo svojega ministra in pišejo, da naj bi bila to nočna dirka, kot je to postala stalnica v Singapurju.

Trenutno je v Aziji pet organizatorjev dirk formule 1, Kitajska, Malezija, Južna Koreja, Japonska in Indija.

Tudi Grki želijo F1

Željo po organizaciji dirke formule 1 so izrazili tudi "bankrotirani" Grki, ki so v izgradnjo dirkališča v bližini pristanišča Patras pripravljeni vložiti 95 milijonov evrov. Čeprav je država do grla v dolgovih, naj bi stezo gradilo zasebno podjetje, dokument o začetku gradnje pa je podpisal minister Notis Mitarakis. Zamisel o dirkališču Patras je sicer nastala lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.