Šport
15 ogledov

Bodo zmaji ubranili Bežigrad?

Telemach Olimpija Medveščak liga Ebel Bežigrad stadion Ice Fever Anže Petkovšek
Z današnjo hokejsko tekmo med Telemachom Olimpijo in celovškim klubom KAC, začela se bo ob 19.15, se bo končala večdnevna zimska klasika v slovenski prestolnici.

Serija treh hokejskih tekem na prostem je požela veliko zanimanja, uspešni pa so bili tudi hokejisti ljubljanske Olimpije, ki so na prvih dveh tekmah Telemach Ice Festa dosegli dve zmagi.

Zdaj ima tudi Ljubljana spektakel v obliki hokejske tekme na prostem. V Zagrebu so takšne tekme v ligi Ebel že prirejali, septembra so hokejisti, tekmeci so bili tudi ljubljanski zmaji, igrali celo v slavnem puljskem amfiteatru. Tudi Celovec je že gostil hokej na stadionu, pred leti so tam za zimsko klasiko pripravili koroški obračun z Beljačani pred 30 tisoč gledalci.

V ljubljanskem klubu so se pred sezono poigravali z zamislijo o začasni selitvi na Stožice, bodisi na stadion ali v dvorano - ta je sicer lani že gostila tekme svetovnega prvenstva -, nazadnje pa so se zaradi logističnih razlogov odločili za postavitev montažnega igrišča na starem bežigrajskem stadionu, ki je že dolga leta zapuščen.

Z doseženim so v klubu iz Tivolija lahko zadovoljni; obe že odigrani tekmi si je ogledalo 18 tisoč navijačev, polne tribune pričakujejo tudi danes, po začetnih organizacijskih težavah je steklo tudi na tem področju, športno dogajanje so obogatili z zabavnimi vsebinami, rekreativnim drsanjem in še čim. Za piko na i pa je seveda tekmovalni uspeh. Najprej je v petek po podaljšku padel Beljak, v nedeljo pa po lepi predstavi še Medveščak.

Danes bo nasprotnik Celovec, klub, ki se je s predhodnikom Olimpije meril že davnega leta 1932 na prvi uradni tekmi med kluboma. Ljubljančani si seveda želijo zmagati tudi danes ter zimski festival na prostem končati s stoodstotnim izkupičkom, a naloga ne bo lahka. Tudi zato, ker v moštvu ni več prvega moža Jana Muršaka, saj je moral zaradi konca stavke v NHL končati svoje začasno delo v zelenem dresu in se bo spet preselil k Detroitu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.