Šport
19 ogledov

Telemach Olimpija na nogometnih Stožicah

tilia olimpija prvak prvaki slavje jesenice hočevar eric pance pintarič Boštjan Tacol
Vodstvo hokejske lige Ebel je sporočilo koledar za sezono 2012/13. V njej bo zaradi težav Acroni Jesenic in "zamrznjenega" statusa nastopala samo ena slovenska ekipa - Telemach Olimpija, ki bo igrala tekmo na nogometnih Stožicah.

Državni prvak Telemach Olimpija bo na prvi tekmi 7. septembra doma gostila Dunajčane, že 14. septembra pa bo z zagrebškim Medveščakom igrala v antičnem amfiteatru v Pulju. Iz ljubljanskega kluba pa so sporočili, da tekma v Pulju (poleg Ljubljančanov bodo tam dva dni pozneje gostovali še Dunajčani) ne bo edina posebna v prihajajoči sezoni. Tudi slovenskim ljubiteljem hokeja se obeta "zimska klasika", ob 80. obletnici prve hokejske tekme v Sloveniji načrtujejo tekmo na nogometnem stadionu v Stožicah, tekmec bo 21. decembra celovški KAC. Po novem letu pa se bodo zeleno-beli za štiri tekme preselili še v sosednjo dvorano Stožice, njihovi tekmeci bodo med 4. in 15. januarjem Beljačani, Zagrebčani, Dunajčani in Salzburžani.

V ligi bo v novi sezoni 12 ekip, novinca sta Innsbruck in Dornbirn. Redni del bo razdeljen na štirikrožni prvi del in dvokrožni drugi del. Sezona se bo pričela 7. septembra, prvi del bo trajal do 20. januarja. V drugem delu se bo prvih šest ekip borilo za čim bolje izhodišče pred končnico, drugih šest pa se bo borilo za še dve prosti mesti v njej. Drugi del se bo končal 21. februarja, četrtfinalni obračuni se bodo začeli 24. februarja. V končnici bodo igrali po sistemu na štiri zmage, morebitna sedma finalna tekma bo 12. aprila. V prihajajoči sezoni pari četrtfinala ne bodo trdno določeni, pač pa bo bodo prva tri moštva izbirala tekmeca med tistimi z mest 5, 6, 7 in 8, četrta ekipa pa se bo pomerila s tisto, ki bo po tem izbiranju še ostala.

Komentarjev 1
  • zic 18:10 23.junij 2012.

    gledam oddajo Sobotno popoldne, gostje Miro Cerar,pravnik, Andreja Cuderman,diplomirana ekonomistka,Andraž Vehovar, dr. ekonomije in se vprašam, kako to, da je večina hokejistov pri nas tako nizko izobraženih....ali sotako zabiti ali pa klubi ne zahtevajo izobrazbe, zato da jih potem gladko ...prikaži več lahko nategujejo z izplačili...po končani karieri pa večina zaklošari, če se ne umuvajo v hokejske klube kot trenerji in to je potem začaran krog, neizobraženci poučujejo neizobražance....