Šport
11 ogledov

Košir: "Kulisa v Pulju bo izjemna"

tilia olimpija prvak prvaki slavje jesenice mušič Boštjan Tacol
Sliši se neverjetno, a je res: hokejisti Medveščaka bodo sredi septembra odigrali dve tekmi v starodavni puljski Areni: 15. septembra z Olimpijo (21.00) in dva dni pozneje z Dunajem. Vstopnice od 20. junija prodaja Eventim. Na antičnem objektu se bo lahko gnetlo okrog pet tisoč gledalcev.

Hokejisti zagrebškega Medveščaka, člani avstrijskega razširjenega prvenstva Ebel, bodo septembra v rimskem amfiteatru v Pulju odigrali dve tekmi v sklopu spektakla Ice Fever. Prvi tekmec Medveščaka bo ljubljanska Olimpija, s katero se bodo Zagrebčani pomerili 14. septembra, dva dni kasneje pa bo v Pulju gostovala še Vienna Capitals.

"Ta projekt je tisti, o katerem sem ves čas govoril. To je svetovna turistična promocija Hrvaške skozi šport. Prepričan sem, da bo slika iz puljske Arene zaokrožila po celem svetu. Ta projekt je pomemben tudi zaradi promocije hokeja v drugih delih Hrvaške. Vračamo se h koreninam, prihajamo v mesto, kjer je bil šport v preteklosti zelo pomemben, v puljsko Areno. Zelo lepo bo videti v Pulju igro, kot je hokej, ki je gladiatorska, trda, čvrsta," je ob predstavitvi Ice Fever MMXII povedal predsednik Medveščaka Damir Gojanović.

"Prepričan sem, da igralci nismo niti vedeli, kje bomo igrali hokej. To je nova izkušnja za nas, tako kot za vse prebivalce Pulja in njihove goste, ki bodo prišli v Areno. Mi smo navajeni, da Medveščak počne velike stvari, ampak to bo velik spektakel in izziv za vse igralce," pa je ob tem dodal slovenski reprezentančni vratar Robert Kristan, ki sicer brani za zagrebške medvede.

Košir: "Letos tudi Winter Classic"

Spektakel v Pulju je pomagala organizirati tudi agencija CM Sports, s katero sodeluje naš nekdanji smučarski as Jure Košir. "Naša agencija je že vsa leta, odkar Medveščak igra v ligi EBEL, sodelovala s tem zagrebškim kolektivom. Poizkusili smo že z vrsto projektov in z njimi tudi uspeli. Vedno iščemo nova prizorišča, ki bi še dvignila zanimanje za hokej in bi bila privlačna za gledalce. Začeli smo z zagrebško Areno, letos je bilo tam že sedem tekem, odziv pa je zelo dober. Za letos planiramo dve tekmi v puljskem amfiteatru, sklop tekem v zagrebški Areni in še Winter Classic na Šalati, torej tekmo na odprtem prizorišču," je za Žurnal24 povedal Košir.

"Tekmi v Pulju sta sicer zelo zahteven logistični projekt. Izdelali smo analizo, kakšne temperature so v povprečju v tem času leta na prizorišču in na podlagi podatkov so nam tisti, ki bodo poskrbeli za ledeno ploskev zagotovili, da sta tekmi izvedljivi. Bo pa takšen dogodek nedvomno pripravil prekrasno kuliso, sploh v tem letnem času poznega poletja, pa tudi razsvetljava bo dodala še dodatno komponento. Nameščene bodo tudi dodatne montažne tribune, pričakujemo okrog 4500 gledalcev," je še dodal Košir.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.