Šport
30 ogledov

Varl: "Znesek dolga Jesenic je kar visok"

dejan varl jesenice Dejan Mijović
Glavni trener Heikki Mälkiä je postal osamljen v strokovnem štabu Acronija Jesenic. Klubsko vodstvo je namreč prekinilo sodelovanje z obema njegovima pomočnikoma Dejanom Varlom in Klemenom Mohoričem. "Kakšnega razloga niso navedli," pravi Varl.

"Ja, to me je presenetilo," je za zurnal24.si svoje občutke opisal Dejan Varl, ki je skoraj dve desetletji preigral na Jesenicah in tri sezone kot pomočnik stal ob strani različnim trenerjem. Da si klub ne želi več njegovega sodelovanja, so mu železarji poslali po pošti: "Pisalo je, da so se tako odločili na zadnjem sestanku upravnega odbora. Kakšnega razloga niso navedli. Še po petkovi tekmi smo se z gospodom Klančnikom (Iztokom, članom upravnega odbora kluba, op. a.) pogovarjali, da bomo delali naprej, da speljemo sezono do konca. Nato pa … novica." Ker gre za enostransko prekinitev pogodbe, Varlu pripada odškodnina, pravi.

In dolgovi? "Dolgujejo mi še tri četrtine junijske plače, julijsko plačo, 15. (danes, op. a.) zapade še januarska. Plus še nekaj iz igralskih časov. Dogovorili smo se za odplačevanje. Znesek je kar visok, več o tem pa ne želim govoriti," o žal pogosto bridkem vsakdanjiku slovenskih športnikov in tistih, ki delujejo ob igrišču, poroča Varl, vendar zagotavlja: "Ne mislim se spuščati na nivo nekaterih, iskati krivcev, kdo me je 'odrezal', zakaj, igrati užaljenosti … Ena vrata so se mi zaprla, druga se mi bodo odprla. Tožbe? O tem še nisem razmišljal. Najprej moram prespati." Kakšne jasne misli o bodoči službi se še ne podijo po Varlovi glavi, zdaj bo imel več časa za izobraževanje. Na višji strokovni šoli Doba v Mariboru obiskuje namreč program wellness.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.