Šport
16 ogledov

Dunaj razparal mrežo Jesenic - 11:3

Acroni Jesenice - Tilia Olimpija Boštjan Tacol
Acroni Jesenice so v zadnji tekmi lige Ebel v tej sezoni doživele pravo kanonado na Dunaju. Tilia Olimpije je v Salzburgu izgubila po kazenskih strelih in jo v četrtfinalu čaka madžarska Sapa.

Za slovenske prvake je bila tekma na Dunaju zadnja v tej sezoni lige Ebel, saj so že pred nekaj koli izgubili zadnje teoretične možnosti za končnico. Toliko pomembnejši pa je bil dvoboj za Dunajčane, saj jim je le zmaga zagotavljala uvrstitev na eno prvih dveh mest, ki iz druge skupine vodita v končnico. A v nekaterih primerih - možnih je bilo deset scenarijev - niti uspeh proti Jeseničanom ne bi pomagal, v najbolj čudnem bi pri izidu 9:5 za Dunaj in zmagi Gradca o osmem mestu odločal celo žreb, saj bi imela Dunaj in Znojmo enako število točk, enako medsebojno razliko in enako skupno razliko v golih.

A do takšnega scenarija nazadnje ni prišlo. Dunajčani so svoj del naloge sicer opravili, saj so se z zmago 11:3 temu izidu približali, toda ker je na drugi tekmi slavil Beljak, je bilo vse jasno. Uspeh koroškemu klubu sicer ni pomagal (prvič po letu 1987 je v Avstriji celo ostal brez končnice), ker je ostal brez uvrstitve v izločilne boje, a je s seboj potegnil še Gradec. Iz te skupine bosta tako ligo nadaljevala Znojmo, Čehi so bili danes prosti, ter Dunaj.

Tekma v avstrijski prestolnici se je začela v izjemnem ritmu. Moštvi sta igrali skorajda brez obramb, saj so goli padali po tekočem traku. Gostje so se dobro držali do polovice tretjine, ko je Branislav Bendik celo z igralcem manj izenačil na 2:2, blizu pa so bili tudi še po znižanju Jana Berčiča na 3:4. Jeseničani so nato tudi zamenjali vratarja, namesto Michala Fikrta je med vratnici stopil Justin Sand, Dunaj pa je tretjino nato končal z dvema goloma prednosti. V drugem delu zadetkov ni bilo, zato pa več kazni. Slabo jo je odnesel Miha Brus, ki je po naletu Taylorja Holsta moral z ledu, napadalec Vienne pa je dobil petminutno in disciplinsko kazen igre.

Dunajčani pa so nato spet pritisnili v zadnjih 20 minutah. Podobno kot v prvem delu so gledalci spet videli veliko golov, a tokrat vse v mreži gostov, ki so jo Dunajčani s še pol ducata golov dodobra napolnili, na koncu je bil izid 11:3.

Olimpija v četrtfinalu s Sapo

Pred zadnjim kolom je bilo v igri več različic četrtfinalnih obračunov. Za Ljubljančane je štela le zmaga, če so želeli priti do prednosti domačega terena. Najverjetnejši tekmec v tem primeru bi bil prav aktualni prvak Salzburg, čeprav bi lahko račune pomešal še celovški KAC z morebitno zmago v Linzu, kar se je nato tudi uresničilo. Ljubljančani so tako imeli v primeru zmage v Salzburgu v rokah četrto mesto, ob porazu pa bi zdrsnili na šesto.

Ljubljanski hokejisti so začeli zelo podjetno in že v drugi minuti je Žiga Pance iz bližine ukanil nekdanjega NHL-ovca v vratih domačih Martyja Turca. V četrti minuti bi lahko zmaji vodili z 2:0, toda v protinapadu je John Hughes zadel le vratnico. Na drugi strani pa so domači po protinapadu izenačili na 1:1. Toda hitro so gostje spet prišli v vodstvo, ko je bil pred golom najbolj iznajdljiv Justin Taylor. Po vodstvu s 3:1 je kazalo na popoln uspeh, še posebej, ker je že v naslednji minuti Ken Ograjenšek sam zadrsal pred Turca, ki pa je bil tokrat na mestu. V zadnji minuti so gostje imeli še en protinapad, Hughes pa ni zadel.

V drugi tretjini so povsem zagospodarili rdeči biki in dokaj srečno ter spretno znižali, plošček se je v gol Matije Pintariča odbil od drsalke gostov. Sledilo je še izenačenje po strelu z modre črte. Večer bratov Pance je Eric v 36. minuti nadaljeval z novim golom, a vodstvo je bilo spet kratko, domači so že po 65 sekundah izenačili.

V zadnji tretjini so gostje še dvakrat povedli, Salzburg pa se je obakrat hitro vrnil in izsilil podaljšek. V tem so bili domači boljši, izjemno pa je branil Pintarič. Pri kazenskih strelih je Žiga Pance povedel Olimpijo v vodstvo, nato pa so domači dosegli dva gola, ko je Pintarič pravzaprav zapustil svoj gol, ter zmagali s 7:6. Končnica se bo s prvimi tekmami začela v nedeljo.

Liga Ebel, drugi del:

Skupina 1-6:
Red Bull Salzburg : Tilia Olimpija 7:6* (1:3, 3:1, 2:2, 0:0)
Abid (4, 33) Raffl (29), Trattnig (37, 49); Ž. Pance (2, 13), Taylor (6), E. Pance (36), Šachl (43)

Skupina 7-11:
Vienna Capitals : Acroni Jesenice 11:3 (5:3, 0:0, 6:0)
Seidl (2), Holst (5), Ferland (11), Gratton (11, 42, 51), Insana (14), Oraze (42), Pinter (46), Lakos (48, 56, Fischer 59); Manfreda (4), Bendik (10), Berčič (12)

*kazenski streli


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.