Šport
52 ogledov

Deset golov in zmaga Olimpije

Tilia Olimpija Sapa Fehervar Boštjan Tacol
Z ena proti nič je v zmagah povedla Tillia Olimpija v finalu državnega prvenstva proti Jesenicam po zmagi s 6:4 (3:2, 1:2, 2:0) v Tivoliju. Naslednja tekma bo v sredo ob 19.15 na Jesenicah.

Ljubljančani so dvakrat na tekmi zanesljivo vodili, a so se Jeseničani vrnili v tekmo. Ob rezultatu 5:4 so gostje zaigrali brez vratarja, končni rezultat pa je z golom v prazno mrežo postavil Justin Taylor. “Ne vem, zakaj je prišlo do padcev v igri. Morda smo se preveč sprostili. Na naslednjih tekmah bomo morali paziti, da se nam to ne bo več dogajalo,” je po tekmi za Šport TV dejal Igor Cvetek.

Zmaji povedli s 3:0

Zmaji so odločno krenili v dvoboj, že v prvi minuti pa je gol za gostitelje dosegel Aleš Mušič. Tudi gostje so si priigrali nekaj priložnosti, a so v 14. minuti še enkrat zadeli Ljubljančani. Ob ne najbolj posrečenem posredovanju češkega vratarja Michala Fikrta, ki je plošček potisnil v svojo mrežo, je zadel Taylor. Ko je bil v 26. minuti uspešen še Matej Hočevar, je vse kazalo na zanesljiv uspeh ljubljanske čete.

“Serija je še dolga”

A Gorenjci se niso vdali, v igro pa so se z dvema zadetkoma v pičlih treh minutah vrnili že do srede druge tretjine. Zadela sta Antti Pusa in Tomo Hafner. V zadnjo tretjino so železarji tako krenili z zaostankom z 2:3, a so nato spet dokaj hitro prejeli dva zadetka. Uspešna sta bila Brock McBride (44. minuta) in Žiga Pance (45.). Še enkrat je do izraza prišla gorenjska trma, ko je dvakrat mrežo zatresel Slovak Branislav Bendik, a kaj več gostom ni uspelo. “Morda se je poznalo, da do zdaj nismo imeli pravega ritma. A serija je dolga in s porazom se ne bomo obremenjevali. Še naprej moramo igrati kot tokrat. Bili smo borbeni, učinkoviti, morala je bila na visokem nivoju,” pa je po porazu dejal trener Jeseničanov Bojan Magazin.

Finale slovenske hokejske lige, prva tekma:

Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 6:4 (3:2, 1:2, 2:0) 1:0*
Mušič (1), Taylor (14, 40), Hočevar (25), McBride (44), Ž. Pance (45); Pussa (27), Hafner (30), Bendik (48, 51)

*izid v zmagah, moštvi igrata na tri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.