Šport
24 ogledov

Boki: Moja zadnja priložnost za medaljo

Slovenija Grčija EuroBasket Stožice Ljubljana Nachbar EPA
Med najbolj razočaranimi po sredinem porazu s Francijo je bil zagotovo Boštjan Nachbar, ki pa je skupaj s soigralci proti Srbiji odigral v velikem slogu. Med vrsticami je napovedal, da naj bi bila sobotna tekma za 5. mesto njegova zadnja v reprezentančnem dresu.

V kakšnem vzdušju ste pričakali dvoboj proti Srbom?
Vedel sem, da bo tekma proti Srbiji izredno težka, saj se je po takšnem porazu, kot smo ga doživeli proti Franciji, težko pobrati. Pomembna je miselnost igralcev, mi pa smo na srečo na parket stopili odločeni, da to tekmo dobimo. Bili smo bolj agresivni od Srbov, kar nam je prineslo to zmago.

Se je bilo težko pripraviti na obračun s Srbijo?
Bili smo izjemno utrujeni, saj je od zadnje tekme minilo le 14 ur. Noge so bile težke, vendar smo zbrali še zadnje moči in odigrali na dovolj visokem nivoju. Selektor je imel krajši govor, vendar je bilo vse odvisno od igralcev. Hitro smo ujeli ritem, ki mu Srbi niso mogli parirat. Ponosen sem na moštvo, saj se je najtežje zbrati za takšno tekmo.

Ste pričakovali takšno eksplozijo Zorana Dragića?
Zoran je eden izmed najbolj energičnih košarkarjev v evropski košarki. Trdo dela na treningih in iz dneva v dan napreduje. Na tem prvenstvu je odličen pri metu iz razdalje, ima pa še ogromno rezerv, saj se še vedno razvija. Pred njim je svetla prihodnost.

Pred vami je še zadnja tekma. S kakšno motivacijo boste vstopili v ta dvoboj?
Ni mi jasno zakaj igramo za peto mesto. Po mojem mnenju je to nepotrebno, saj se čez leta ne bo nihče spomnil, ali si bil peti ali pa šesti. Pomembno je le kdo gre na svetovno prvenstvo. Odigrali bomo za navijače, ki se jim želimo zahvaliti z zmago.

Ste že preboleli četrtfinalni poraz?
Verjel sem, da jo lahko osvojimo, čeprav tega nisem obešal na veliki zvon. To je bila moja zadnja priložnost za reprezentančno medaljo. Več o tej temi bom povedal po sobotni tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.