Šport
162 ogledov

Boksarji v Perli prvič za novo krono

boks boksarska zveza BZS
V soboto, 1. decembra, se bodo v igralniško-zabaviščnem centru Perla zbrali najboljši slovenski boksarji. Boksarska zveza Slovenije (BZS) namreč prvič organizira tekmovanje za super pokal Slovenije, na katerem se bodo pomerili zmagovalci pokalnega in državnega prvenstva.

Zanimanje za boks po oceni Rudolfa Pavlina, predsednika BZS, v Sloveniji raste, k temu pa v veliki meri prispevajo številna prizadevanja BZS za povečanje prepoznavnosti in kakovosti slovenskega boksa, predvsem pa dobri rezultati slovenskih tekmovalcev. Letos je BZS uspešno izpeljala več tradicionalnih tekmovanj v boksu, tekmovanje za pokal Slovenije in državno prvenstvo, glavni cilj pa ostaja sodelovanje Slovenije z vsaj enim predstavnikom na olimpijskih igrah leta 2016 v Riu de Janeiru.

Razpored borb:

Večja medijska podpora dogodkom v boksu in večje število tekmovanj na domačih tleh so v letošnjem letu slovenski boks nedvomno približali številnim ljubiteljem športa. Organizatorji novega tekmovanja za super pokal Slovenije so se odločili, da bodo letošnje zaključno tekmovanje v boksu izpeljali v sodelovanju z novogoriško družbo Hit. Spektakelska dvorana Hitovega največjega igralniško-zabaviščnega centra Perla se bo za to priložnost spremenila v pravo areno boksa, po zgledu prireditev v ameriškem Las Vegasu.

Andro Devetak, direktor igralniško-zabaviščnega centra Perla, v vlogi gostitelja tekmovanja, pravi: "Veselimo se prireditve, ki je po vsebini tesno povezana z dogajanjem v vseh svetovnih igralniško-zabaviščnih destinacijah. Z njo tudi Novo Gorico postavljamo na zemljevid velikih prireditev v boksu, zato se BZS in organizatorjem zahvaljujemo za zaupanje. Potrudili se bomo, da bo dogodek v Perli tako za tekmovalce kot vse obiskovalce resnično nepozaben."

Na programu enajst dvobojev

Za vstop v igralniško-zabaviščni center Perla je obvezen veljaven osebni dokument in plačilo vstopnine, ki med vikendom znaša 5 evrov (za člane kluba Privilege je vstop prost), ogled boksarskega spektakla pa je za vse brezplačen. Boksarski spektakel, ki se bo v soboto, 1. decembra, začel ob 21. uri, v programu predvideva kar enajst dvobojev, tekmovanje pa bodo odprle ženske.

V kategoriji članic do 64 kg se bo Katarina Kosmač (FCL Ljubljana) pomerila s Katjo Gajič (KBV LJU FCL). V kategoriji do 54 kg se bosta spopadli Nina Gorišek (Gepard, Ljubljana) in Anja Jabločnik (Ring, Ptuj), sledil bo boj v kategoriji do 57 kg med Anjo Koželj (Gepard, Ljubljana) in Andrejo Bešter (BK Kranj), ženski del večera pa bosta v kategoriji do 51 kg zaključili Monika Božičko (Ring, Ptuj), ki se bo pomerila z aktualno  državno in pokalno prvakinjo Matejo Rajterič (Combat Academy, Ljubljana).

Venko boks boksarska zveza | Avtor: BZS BZS
V najlažji moški kategoriji, do 56 kg, se bosta pomerila Marko Muratovič (Sande Team, Ruše) ter državni in pokalni prvak Blaž Škrjanc (Ring, Ptuj). Eden izmed vrhuncev večera bo dvoboj dveh mladih obetavnih članov do 64 kg, Roka Smrtnika (Gladiator) ter državnega in pokalnega prvaka Tadeja Mernika (Slovenska Bistrica). Danijel Babič (Gepard, Ljubljana) in Nejc Nedeljko (Ring) se bosta pomerila v kategoriji do 69 kg, do 75 kg se obeta zanimiv dvoboj med še enim obetavnim mladim boksarjem in aktualnim državnim in pokalnim prvakom Aljažem Venkom (Slovenska Bistrica) in Edvinom Makovcem (Ring, Ptuj).

Za super pokal do 81 kg se bosta spopadla Jaka Hlad (Combat Academy) in pokalni prvak Klemen Turkuš (Fužinar, Ravne na Koroškem), do 91 kg pa pokalna prvaka Borut Slapnik (Combat Academy) in Nejc Vodovnik (Ring, Celje). Večer se bo končal z obračunom v super težki kategoriji, ko bosta v boksarski ring stopila državni reprezentant Labinot Xhoxhaj (BK Slovenska Bistrica) in Mirza Škapurević (KBV LJU FCL).

"Vrhunski športni dogodek"

Franc Nani Matjašič, športni direktor BZS in vodja projekta super pokal Slovenije: "Veseli nas, da bo ta spektakularni boksarski zaključek leta potekal prav v novogoriški Perli, za kar se gostiteljem prijazno zahvaljujemo. Svežih idej nam ne manjka, super pokal je nov, zahteven projekt BZS. Z njim naj bi gledalcem in ljubiteljem športa še bolj približali to športno panogo, ki postaja vse bolj zanimiva tudi za televizijske gledalce. Prav zato bomo v sodelovanju s športnim program Sportklub TV pripravili enourno reportažo s tega izjemnega boksarskega dogodka. Pričakujemo napete in zanimive nastope naših boksarjev, ki bodo poskrbeli za vrhunski športni dogodek. Naj dodam, da bosta posebnega priznanja deležna tudi najboljša boksarka in boksar tega večera, ki ju bo izbrala posebna žirija."

Takoj po tekmovanju za super pokal Slovenije se bodo najboljši slovenski mladi boksarji odpravili na evropsko prvenstvo U-22, ki bo potekalo v ruskem Kaliningradu, v prihodnjem letu pa slovenske boksarje čakajo priprave in dvoboji na Sredozemskih igrah v Turčiji in evropskem prvenstvu v Belorusiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.