Šport
57 ogledov

Slovenski boks se predstavi

boks venko Sport club M
Na Otočcu je ta konec tedna potekal boksarski pokal Slovenije. V novoustanovljenem tekmovanju je bilo na sporedu devet borb. Po dve zlati medalji so osvojili tekmovalci BK Ring Ptuj, BK Slovenska Bistrica, DBŠ Combat Academy Ljubljana, po eno pa BK Ring Celje, KBV FCL Ljubljana in DBŠ Fužinar z Raven na Koroškem.

Prva je v ring stopila najboljša slovenska boksarska Mateja Rajterič v kategoriji do 51 kg in premagala Ptujčanko Moniko Božičko, ki se je dobro upirala šampionki. Tako je zgodovinska prva zlata medalja slovenskega pokalnega tekmovanja romala okoli vratu članici ljubljanskega kluba DBP Combat Academy. Že v naslednji borbi, v ženski konkurenci do 64 kg, je sledil dvoboj Ljubljančank, ki ga je prepričljivo v svojo korist rešila Katarina Kosmač, premagala je Petro Žejavac.

V prvem članskem obračunu v kategoriji do 56 kg je član ptujskega BK Ring Blaž Škrjanc z 2:1 premagal Marka Muratoviča (KBV Sande Team iz Ruš). Sledil je dvoboj med Redžom Ljutičem, članom TKD Gepard Ljubljana in Tadejem Mernikom iz Slovenske Bistrice v kategoriji do 64 kg, ki ga je dobil slednji. Edina prekinitev dvoboja se je zgodila v kategoriji do 69 kg, ki jo je dobil Ptujčan Nejc Nedeljko, potem ko se je zaradi udarca s komolcem poškodoval Jernej Gajšek iz Ruš.

Bistričan Aljaž Venko je po pričakovanju v kategoriji do 75 kg opravil z Domnom Horvatom, članom KBV FCL Ljubljana. V kategoriji do 81 kg pa je Klemen Turkuš iz ravenskega Fužinarja premagal Denisa Lazarja iz Ptuja. Z zlato medaljo se je do 91 kg okitil tudi Nejc Vodovnik iz BK Ring Celje, ki je v zanimivi borbi premagal Almedina Hodžiča, člana TKD Gepard Ljubljana. V zadnji borbi večera je Borut Slapnik, član Combat Academy iz Ljubljane, z 2:1 ugnal Maria Kujkiča, prav tako člana ljubljanskega TKD Gepard.

"Zahvalil bi se vsem tekmovalcem za odlične borbe. Zmagovalcem čestitam za osvojene naslove, organizatorjem, pa tudi občini Novo mesto, ki je veliko pripomogla k uspešni izvedbi pokalnega tekmovanja, pa za odlično organizacijo tega vrhunskega dogodka," je po koncu pokalnega tekmovanja povedal predsednik BZ Slovenije Rudolf Pavlin.

"Borba ni bila lahka, čeprav sem se pomeril s starim znancem. Bil je kvaliteten nasprotnik. Mislim pa, da sem bil boljši in da sem zasluženo zmagal. Organizacija je bila tekoča in na zelo visokem nivoju, tako da sem z užitkom šel v ring. Vesel sem te zlate medalje," je po dvoboju dejal pokalni prvak v kategoriji do 75 kg Aljaž Venko.

"Bila je super borba, mislim da sem boksala tehnično zelo dobro in nabirala pike, tako kot sva se dogovorila s trenerjem. Zmaga mi veliko pomeni. Hvaležna sem vsem, ki vlagajo svoj trud in nam omogočijo takšne športne prireditve in s tem tudi kvalitetne borbe," pa je povedala Mateja Rajterič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice