Šport
14 ogledov

Boleča rama ni ustavila Radwanske

agnieszka radwanska san diego finale 2011 Reuters
V finalu Washingtona je nepostavljeni Radek Štepanek šokiral prvega nosilca Gaela Monfilsa. Do presenečenja je prišlo tudi v San Diegu, kjer je Agnieszka Radwanska premagala Vero Zvonarjovo in tako osvojila svoj prvi turnir na trdi podlagi po treh letih.

Poljakinja Agnieszka Radwanska je dosegla svojo najbolj odmevno zmago na trdi podlagi. V finalu turnirja serije WTA v Carlsbadu pri San Diegu je s 6:3 in 6:4 premagala prvo nosilko Rusinjo Vero Zvonarjovo. Tretjepostavljena je ves čas menjavala smer in tempo igre, pogosto se je premikala na mrežo in ni dovolila, da jo ustavijo bolečine v poviti rami. "Z Rusinjami je vedno težko igrati finale. Danes sem igrala res zelo dobro. Zelo sem zadovoljna s svojo igro. Vedno je nekaj posebnega, če zmagaš turnir z zmagami nad več vrhunskimi igralkami," je v prvi izjavi povedala 22-letna Radwanska, ki je osvojila svoj prvi turnir na trdi podlagi po treh sušnih letih in skupno petega. "Vse se mi je poklopilo. Ta turnir sem si res želela zmagati in zato sem bila povsem osredotočena od samega začetka."

"Mislim, da sem udarjala dobre žogice. Morda le malo prepočasi," je povedala Zvonarjova, ki je imela 25 winnerjev, a obenem tudi 28 neizsiljenih napak. "Delo mojih nog ni bilo idealno in zato so se mi dogajale napake. Ko Agnieszka igra tako dobro, je s takšnimi napakami težko zmagati."

Radwanska se bo na novi jakostni lestvici dvignila na 12. mesto. Ta zmaga ji daje prepotrebno samozavest pred bližajočim grand slamom v New Yorku. "Že v preteklosti sem bila na slamih blizu polfinalov, a sem vedno igrala proti najboljšim na svetu. Ne bi rekla, da sem prej igrala slabše, le tesnih dvobojev nisem znala zmagati. Zdaj pa mislim, da mi to lahko uspe. Če bom le igrala tako kot v tem finalu. Upam, da bom lahko takšno igro pokazala na OP ZDA."

Štepanek dobil turnir pri 32 letih

Dvaintridesetletni Čeh Radek Štepanek je v finalu Washingtona premagal prvega nosilca Francoza Gaela Monfilsa s 6:4 in 6:4 ter postal najstarejši zmagovalec v ameriški prestolnici po Jimmyju Connorsu leta 1988, ko je ta osvojil turnir pri petintridesetih letih. Štepanek je prvič zmagal v finalu turnirjev ATP po dveh letih in pol ter osvojil svoj peti turnir v karieri. Je tudi najstarejši zmagovalec turnirjev ATP v zadnjih treh letih; leta 2008 je tedaj petintridesetletni Francoz Fabrice Santoro zmagal v Newportu. Čeh je tudi najstarejši član prve trideseterice svetovne lestvice ATP, saj je napredoval na 27. mesto, turnir pa je začel kot 54. igralec sveta.

"To je veliko zadoščenje zame, saj sem s trdim delom dokazal, da sem se sposoben enakovredno kosati z bistveno mlajšimi od sebe. Sicer pa je še nekaj takih igralcev, kot sem sam. Smo kot vino: starejši smo, boljši smo. Čeprav sem nekoliko počasnejši, kot sem bil, mati narava pač naredi svoje, pa izkušnje odtehtajo takšno manjšo pomanjkljivost," je bil po zmagi, ki jo je zabeležil po 93 minutah, zadovoljen Štepanek.

San Diego, WTA, finale:

Agnieszka Radwanska (Pol/3) : Vera Zvonarjova (Rus/1) 6:3, 6:4.

Washington, ATP, finale:

Radek Štepanek (Češ) : Gael Monfils (Fra/1) 6:4, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.