Šport
24 ogledov

Petkovićeva najprej bruhala, nato izgubila

san diego polfinale 2011 andrea petkovic Reuters
Ana Ivanović je po dolgem času igrala bolje, a turnir v San Diegu končala v polfinalu. Premagala jo je Vera Zvonarjova. Druga finalistka najmočnejšega ženskega turnirja tedna je Agnieszka Radwanska, ki je bila boljša od Andree Petković.

Poljakinja Agnieszka Radwanska se v polfinalu turnirja serije WTA v Carlsbadu pri San Diegu ni pustila ustaviti kljub težavam z ramo in je s 4:6, 6:0 in 6:4 premagala Nemko Andreo Petković. Radwanska, ki je brez turnirske zmage že tri leta, si je ramo poškodovala teden prej v Stanfordu. "Delam vse, da bi lahko nemoteno igrala. Bojujem se. Jemljem tablete proti bolečinam," je razlagala, potem ko jo je rama ovirala predvsem pri servisu. Tudi Petkovićeva je imela težave, in sicer je pojedla nekaj pokvarjenega ter tako sredi drugega niza oddirjala na stranišče bruhat. "Samo zbežala sem z igrišča. Nisem več mogla zadrževati. Nisem si želela, da bi bila na televiziji še naslednjih 25 let," je dejala. Vodstvo turnirja je ne bo kaznovalo, čeprav uradno ni zaprosila za zdravniški time out, saj jih je že pred tem opozorila, da se ne počuti dobro.


Tudi drugi polfinale se je končal po treh nizih, Rusinja Vera Zvonarjova je Srbkinjo Ano Ivanović premagala s 5:7, 6:4, 6:4. "Začela sem igrati agresivneje. S trenerjem spreminjava način moje igre. Včasih se še odločam za kakšne čudne udarce, a je vseskozi boljše," je po napredovanju v finale razlagala Zvonarjova, ki cilja na zmago na bližnjem odprtem prvenstvu ZDA.

Haase v Kitzbühlu do prve zmage

Nizozemec Robin Haase je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Kitzbühlu. Haase, sicer 53. igralec na lestvici ATP, je v finalu na peščeni podlagi ugnal 50. igralca sveta, Španca Alberta Montanesa, s 6:4, 4:6 in 6:1. Za Haaseja je to prva turnirska zmaga na turnirjih ATP, hkrati pa tudi prva Nizozemska po letu 2004, ko je Martin Verkerk slavil v domačem Amersfoortu.

WTA, San Diego, polfinale:

Vera Zvonarjova (Rus/1) : Ana Ivanović (Srb/5) 5:7, 6:4, 6:4;
Agnieszka Radwanska (Pol/3) : Andrea Petković (Nem/2) 4:6, 6:0, 6:4.

Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/1) : Sara Errani/Roberta Vinci (Ita) 3:6, 6:4, 10:7;
Raquel Kops-Jones/Abigail Spears (ZDA) : Vera Duševina/Lucie Hradecka (Rus/Češ) 7:6 (5), 6:4.

ATP, Washington, polfinale:

Gael Monfils (Fra/1) : John Isner (ZDA/11) 6:4, 3:6, 7:6 (6);
Radek Stepanek (Češ) : Donald Young (ZDA) 6:3, 6:3.

ATP, Kitzbühel, finale:

Robin Haase (Niz) : Albert Montanes (Špa) 6:4, 4:6, 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.