Šport
1115 ogledov

"Bolj se bojim, ko so na cesti"

peter prevc domen prevc EPA
V pogovoru za hrvaško revijo je mama bratov Prevc priznala, da se za svoje sinove najbolj boji, ko so v jeklenih konjičkih.

Po zmagi na novoletni turneji so o Petru Prevcu radovedno začeli poizvedovati tudi tuji mediji. Hrvaški športni tednik Max je obiskal družino Prevc in pobliže spoznal življenje, ki je tesno povezano s smučarskimi skoki. 

Dare in Julijana Prevc imata pet otrok, poleg Petra, Domna in Ceneta pa je s smučmi že skočila tudi desetletna Nika. "Debi" na skakalnici čaka le še šestletno Emo. Pa mamo kaj skrbi, ko so otroci na zaletišču: "Ne. Bolj me je strah, ko so na poti, na cesti," je odgovorila Julijana Prevc, ki je sicer zaposlena na eni od kranjskih šol.

Cene uživa v zraku

Hrvaški tednik je spregovoril z vsemi tremi brati, tudi s Cenetom, ki mu po tekmovalni plati v zadnjem obdobju ne gre po načrtih. "Uživam v skokih, to mi je dovolj. Leteti nad zemljo je poseben občutek. Moji vzorniki so moj brat, Simon Ammann in Robert Kranjec."

Domen je dejal, da najstarejšega brata "ne gleda kot boga", ampak da je na tekmi njegov tekmec. Peter pa je poudaril, da je doma vse drugače, kot v cirkusu svetovnega pokala: "Ko pridem domov, sem spet sin in brat, ne pa skakalec."

Strast do potovanj

Hrvate je zanimala tudi Petrova strast do potovanj. Tako so izpostavili njegovo predlansko avtomobilsko popotovanje po ZDA, ko je obiskal Arizono, Kalifornijo in Nevado. V Arizoni se je srečal tudi z Goranom Dragićem, ki je takrat nastopal še za Phoenix Suns

Vsekakor družina Prevc postaja prepoznavna tudi izven slovenskih meja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.