Šport
30 ogledov

Bolt: Gatlin je bil nespoštljiv

Usain Bolt EPA
Usain Bolt je v Londonu zmagal v teku na 200 metrov in nato nekaj besed namenil tudi svojemu rivalu Justinu Gatlinu.

Šestkratni olimpijski zmagovalec Usain Bolt je v Londonu uspešno opravil s svojim prvim nastopom po jamajških kvalifikacijah za olimpijske igre, kjer pa ni nastopil. Vseeno bo član jamajške odprave na olimpijskih igrah v Riu, to pa je povzročilo nekaj komentarjev, ki jamajški streli niso bili povšeči.

"Vse se mi je zdelo kot, zdelo se mi je nespoštljivo, ko so namigovali, da sem se ustrašil kvalifikacij. V preteklosti sem že velikokrat dokazal, da sem najboljši. Ko sem slišal za komentarje, sem se smejal, bil pa sem tudi razočaran, še posebej nad Justinom Gatlinom," je po zmagi v kateri je zabeležil čas 19.89 dejal Bolt.

Ta je osvojil zlati kolajni v tekih na 100 in 200 metrov tako v Pekingu kot Londonu, v Riu pa bo  branil naziv najhitrejšega na svetu. Justin Gatlin, ki ga mnogi štejejo za nejvečjega Boltovega konkurenta na 100 metrov, je bil med tistimi, ki so menili, da je imel svetovni rekoreder neupravičeno prednost pred ostalimi jamajškimi sprinterji, sam pa tega v ZDA ne bi dobil. Bolt je imel težave s stegensko mišico in zato ni nastopil v kvalifikacijah.

"Je poškodovan, zato dobi medicinsko opravičilo. Tako pač počnejo v njihovi državi. Pri nas tega ni," je izjavil Gatlin, ki je sicer med svojo kariero že dvakrat moral odslužiti kazen zaradi jemanja prepovedanih poživil.

Najhitrejši čas na 200 metrov je v tem letu sicer zabeležil ameriški sprinter LaShawn Merritt (19.74), Bolt rekord iz leta 2009 pa znaša 19.19.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.